Visual Browsing

Βρετανία: Νοικιάζουν σπίτια online για παράνομα lockdown πάρτι

Στη Βρετανία το lockdown είναι σε ισχύ για καφετέριες και μπαρ
Στη Βρετανία το lockdown είναι σε ισχύ για καφετέριες και μπαρ PHOTO: EPA/WILL OLIVER
Μέσω Airbnb και Booking νοικιάζουν χώρους παριστάνοντας τους εργαζόμενους στην Υγεία
  • A-
  • A+
0
Στη Βρετανία, όπου μπαρ και καφετέριες παραμένουν κλειστά, παράνομα lockdown πάρτι διοργανώνονται σε χώρους που νοικιάζονται μέσω Airbnb

 Στη Μεγάλη Βρετανία το lockdown λόγω κορωνοϊού είναι ακόμα σε ισχύ με τις καφετέριες και τα μπαρ να παραμένουν κλειστά, ενώ απαγορεύονται οι επισκέψεις κοινωνικού χαρακτήρα σε σπίτια.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το BBC, ιδιοκτήτες σπιτιών και κάτοικοι σε διάφορες περιοχές διαμαρτύρονται πως υπάρχουν συχνά παραβάσεις, καθώς διάφοροι νοικιάζουν διαμερίσματα μέσα από πλατφόρμες όπως το Airbnb και το Booking και διοργανώνουν εκεί πάρτι.

Το Airbnb ισχυρίζεται πως έχει πάρει αυστηρά μέτρα για να προστατέψει τη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όμως την περασμένη εβδμάδα ένας άνδρας μαχαιρώθηκε σε ένα πάρτι σε διαμέρισμα του νότιου Λονδίνου, με την αστυνομία να πιστεύει πως το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί μέσω της πλατφόρμας.

Το Airbnb έχει ανακοινώσει πως ενοικιάσεις γίνονται μόνο για σοβαρούς εργασιακούς λόγους ή ανθρώπους που χρειάζονται κάποιες «απολύτως απαράιτητες διανυκτερεύσεις». Βέβαια και αυτοί οι περιορισμοί αναμένεται να αρθούν τις επόμενες μέρες, π.χ. στην Αγγλία στις 4 Ιουλίου και στην Σκωτία στις 15 Ιουλίου, κάτι που θα ισχύσει και για τα ξενοδοχεία.

Σχετικα
Μπόρις Τζόνσον: Ο Άγιος Βασίλης θα παραδώσει κανονικά τα δώρα του
Μπόρις Τζόνσον: Ο Άγιος Βασίλης θα παραδώσει κανονικά τα δώρα του

Σύμφωνα με εκπρόσωπο ένωσης ξενοδόχων «φαίνεται πως αυτές οι τεράστιες πλατφόρμες επιτρέπουν κατά την περίοδο του lockdown ενοικιάσεις διαμερισμάτων ως χώρο για πάρτι», λέει στο BBC ο Νέιβιντ Γουέστον. «Είναι καιρός αυτές οι παγκόσμιες επιχειρήσεις να δείξουν ευθύνη για την ασφάλεια των πελατών τους και να δείξουν λίγο σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες».

Η Airbnb ανακοίνωσε πως υπάρχει «μηδενική ανοχή στις παράνομης συμπεριφορές και η Airbnb ήταν η μόνη πλατφόρμα που περιόρισε τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο για εργαζόμενους σε κατά τόπους περιπτώσεις ανάγκης. Επίσης, με σαφήνεια έχουμε απαγορεύσει τα πάρτι σε σπίτια και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες για να μας ενημερώσουν αν συμβεί οτιδήποτε επιλήψιμο».

Το BBC αναφέρει την περίπτωση της Darya Simanovich, η οποία νοικιάζει ένα διαμέρισμα μέσω Airbnb και booking. Είδε το σπίτι της σε κακά χάλια πολλές φορές μετά την έναρξη του lockdown τον Μάρτιο, από ανθρώπους που συστήθηκαν ως εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και τελικά οργάνωναν παράνομο πάρτι. «Δεν συνάντησα ποτέ από κοντά τον ενοικιαστή για να πάρει το κλειδί, εξαιτίας των περιορισμών που υπηρχαν. Αλλά επειδή μένω στο αποπάνω διαμέρισμα είδα πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν μέσα και υπήρχε δυνατή μουσική, οπότε τους ζήτησα να φύγουν» είπε στο BBC.

Παρόμοιες συμπεριφορές καταγγέλλει στο BBC και ο Daniel Abbas ο οποίος επίσης νοικιάζει ένα διαμέρισμα μέσα από τις δύο πλατφόρμες. Στο συγκεκριμένο σπίτι την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν πάνω από 10 άτομα με δυνατή μουσική μέχρι τις 4 το πρωί. «Δεν είχα ποτέ παρόμοια ζητήματα μέχρι το lockdown. Είναι απογοητευτικό πως άνθρωποι παρακάμπτουν τους κανόνες και δημιουργούν αναστάτωση σε μια περίοδο που ο κόσμος ήδη είναι αγχωμένος. Κρίμα που δημιουργήσαμε άλλο έναν κίνδυνο».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5