- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γαλλία: Ποινή φυλάκισης σε αστυνομικό που χτύπησε διαδηλώτρια
Η ποινή είναι με αναστολή και συνοδεύεται από πενταετή απαγόρευση οπλοφορίας
Η απόφαση για ποινή φυλάκισης με αναστολή για αστυνομικό που χτύπησε διαδηλώτρια στη Γαλλία, λαμβάνεται σε μια περίοδο που οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας συγκεντρώνουν χιλιάδες ανθρώπους
Ένας αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή από το ποινικό δικαστήριο του Στρασβούργου, στην ανατολική Γαλλία, για τον τραυματισμό μιας 62χρονης διαδηλώτριας των «κίτρινων γιλέκων» που χτύπησε με κλομπ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τον Ιανουάριο του 2019.
Η ποινή συνοδεύεται από πενταετή απαγόρευση οπλοφορίας και καταχώριση της απόφασης στο ποινικό μητρώο.
Η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο που οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας συγκεντρώνουν χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία.
Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο αστυνομικός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως εκείνος που χτύπησε με κλομπ την 62χρονη, «δεν απειλήθηκε άμεσα ή προσωπικά από ένα διαδηλωτή ή από το θύμα».
Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πόλης του Στρασβούργου στις 12 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων», ενός μεγάλου κινήματος κοινωνικής διαμαρτυρίας που συγκλόνιζε τη χώρα εκείνη την περίοδο.
Η 62χρονη διαδηλώτρια, που ήταν άοπλη, έκανε δώδεκα ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.
Ο εισαγγελέας Αλεξάντρ Σεβριέ υπογράμμισε «μια απολύτως δυσανάλογη βία» εκ μέρους αυτού του 47χρονου αστυνομικού, βετεράνου του αστυνομικού σώματος που υπηρετεί επί 23 χρόνια.
Ο αστυνομικός εξήγησε στο δικαστήριο ότι ήταν στρεσαρισμένος. Παραδέχτηκε «τον παράνομο χαρακτήρα της ενέργειας» και ότι είχε χτύπησε με κλομπ, λέγοντας ότι δεν θυμόταν τα υπόλοιπα.
Λαμβάνοντας υπόψη το βίντεο παρακολούθησης, η εισαγγελία τόνισε από την πλευρά της πως υπήρξαν «δύο χτυπήματα με ένα κλομπ».
Σήμερα, σε τέσσερις άλλους αστυνομικούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για άσκηση βίας σε άλλη διαδήλωση «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2018.
Κατηγορούνται ότι χτύπησαν βίαια πολλούς διαδηλωτές, μερικοί εκ των οποίων ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος, χρησιμοποιώντας κλομπ, σε ένα ταχυφαγείο. Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε από αρκετούς δημοσιογράφους. Όλοι τους κατηγορούνται για σκόπιμη άσκηση βίας από άτομο που κατέχει δημόσια εξουσία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.