- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αμερικανοί μεγιστάνες αύξησαν τον πλούτο τους εν μέσω πανδημίας
Εκτοξεύτηκε η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας
Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%, στις μέρες του κορωνοϊού
Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, που έχει εξαλείψει δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα δύο κέντρων μελετών.
Το διάστημα μεταξύ 18ης Μαρτίου και 19ης Μαΐου, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε χθες το περιοδικό Forbes.
Τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών και την ανάγκη οι πολίτες να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να εκτοξευθεί στο χρηματιστήριο η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
Το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%, σύμφωνα με τις εκθέσεις των Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies Program for Inequality, στις οποίες βασίστηκε το Forbes.
Από την 16η Μαρτίου, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή των πρώτων μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, η αξία του τίτλου του Facebook ενισχύθηκε κατά σχεδόν 60%, εκείνου της Amazon κατά 45%, εκείνου του Netflix κατά 46%, εκείνου της Apple κατά 31%.
Και όλο αυτό δεν δείχνει να σταματάει, καθώς οι τίτλοι Amazon και Facebook ανήλθαν αυτήν την εβδομάδα σε ιστορικό υψηλό.
Αντιθέτως, οι δισεκατομμυριούχοι των κλάδων των ταξιδιών, των ξενοδοχείων ή του λιανικού εμπορίου είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν την ίδια περίοδο, καθώς οι τομείς αυτοί έχουν άμεσα πληγεί από τα δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.