- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμερικανοί μεγιστάνες αύξησαν τον πλούτο τους εν μέσω πανδημίας
Εκτοξεύτηκε η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας
Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%, στις μέρες του κορωνοϊού
Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, που έχει εξαλείψει δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα δύο κέντρων μελετών.
Το διάστημα μεταξύ 18ης Μαρτίου και 19ης Μαΐου, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε χθες το περιοδικό Forbes.
Τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών και την ανάγκη οι πολίτες να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να εκτοξευθεί στο χρηματιστήριο η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
Το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%, σύμφωνα με τις εκθέσεις των Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies Program for Inequality, στις οποίες βασίστηκε το Forbes.
Από την 16η Μαρτίου, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή των πρώτων μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, η αξία του τίτλου του Facebook ενισχύθηκε κατά σχεδόν 60%, εκείνου της Amazon κατά 45%, εκείνου του Netflix κατά 46%, εκείνου της Apple κατά 31%.
Και όλο αυτό δεν δείχνει να σταματάει, καθώς οι τίτλοι Amazon και Facebook ανήλθαν αυτήν την εβδομάδα σε ιστορικό υψηλό.
Αντιθέτως, οι δισεκατομμυριούχοι των κλάδων των ταξιδιών, των ξενοδοχείων ή του λιανικού εμπορίου είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν την ίδια περίοδο, καθώς οι τομείς αυτοί έχουν άμεσα πληγεί από τα δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.