- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό για τους επόμενους μήνες ή χρόνια, δήλωσε ο καθηγητής Τζ. Βαν Ταμ.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει μια δεύτερη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και για αυτό προχωρά σε προσεκτική χαλάρωση των περιορισμών, ωστόσο, το σωστό είναι να προετοιμάζεται για αυτό το ενδεχόμενο, επισημάνθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία, από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ και τον αναπληρωτή ιατρικό επικεφαλής της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ.
«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό για τους επόμενους μήνες ή χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βαν Ταμ και πρόσθεσε ότι «ένα εμβόλιο ίσως να το αλλάξει αυτό, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο». Συμπλήρωσε ότι είναι ακόμη πολλά που παραμένουν άγνωστα για την Covid-19, όπως για παράδειγμα εάν συμπεριφέρεται όπως και η γρίπη, που φεύγει κατά τους θερινούς μήνες και επανέρχεται το χειμώνα.
Σχολιάζοντας τους υπολογισμούς που έχουν γίνει για τα περιστατικά που ενδεχομένως δεν έχουν καταγραφεί, επειδή δεν είχε συμπεριληφθεί το σύμπτωμα της απώλειας όσφρησης στην επίσημη λίστα συμπτωμάτων, ο καθηγητής εκτίμησε ότι η διαφορά του αριθμού δεν πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από τον υπάρχοντα συνολικό αριθμό, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς με απώλεια όσφρησης αναπτύσσουν ταυτόχρονα και κάποια άλλα από τα συμπτώματα (όχι μεμονωμένα την απώλεια όσφρησης).
Ο αριθμός θανάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκε στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο είναι 160 άτομα, και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται τώρα στους 34.796, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100.000 διαγνωστικά τεστ και σύμφωνα με τα δεδομένα ο αριθμός νοσηλευόμενων με τον ιό είναι μικρότερος κατά 13% σε σύγκριση με αυτόν πριν μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της κυβέρνησης, τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε μία αξιοπρόσεχτη αύξηση των μετακινήσεων, που αφορά τους πεζούς και όσους μετακινούνται με οχήματα, και όχι την χρήση μέσων μεταφοράς.
Ο υπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία της εφαρμογής ιχνηλάτησης επαφών θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι το νοσοκομείο Nightingale του Μπέρμινχαμ τέθηκε σε κατάσταση αναμονής - το προηγούμενο διάστημα είχε ανακοινωθεί ότι σε κατάσταση αναμονής τέθηκε το προσωρινό νοσοκομείο που διαμορφώθηκε στο ExCel του Λονδίνου. Επίσης, τρία ακόμη από τα εφτά στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Χάρογκεϊτ, στο Μπρίστολ και στο Σάντερλαντ, παραμένουν ανοιχτά χωρίς ασθενείς, ενώ αυτό στο Μάντσεστερ λειτουργεί ακόμη με ασθενείς. Ένα όγδοο κατασκευάζεται στο Έξετερ και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος του μήνα.
Η πρωθυπουργός της βόρειας Ιρλανδίας, Αρλίν Φόστερ, ανακοίνωσε περεταίρω μέτρα χαλάρωσης του lockdown – πέρα από την επανεκκίνηση των κέντρων ανακύκλωσης και των κέντρων κηπευτικής. Έτσι θα επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι έξι ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, θα λειτουργήσουν οι χώροι λατρείας, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις, όπως επίσης τα drive – in σινεμά και χώροι θεάματος, αλλά και τα υπαίθρια γήπεδα γκολφ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.