Ελλαδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 1,8 εκ. SMS σε 24 ώρες στο 13033

Πού οφείλονται οι κάποιες καθυστερήσεις στις απαντήσεις των μηνυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απαγόρευση κυκλοφορίας
Έλεγχοι από την αστυνομία για τους λόγους μετακίνησης των πολιτών © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχεδόν δύο εκ. SMS εστάλησαν στον πενταψήφιο αριθμό 13033 σε ένα 24ωρο για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών.

Έως και 1,8 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα εστάλησαν στον πενταψήφιο αριθμό 13033 για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών κατά το δεύτερο 24ωρο εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση και μετάδοση του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως περισσότερες από τρεις εκατ. βεβαιώσεις τύπου Α και Β έχουν «κατέβει» από την ειδική διαδικτυακή πύλη forma.gov.gr.

Χθες Τετάρτη λόγω της αργίας της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου η «κίνηση» για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις ήταν μειωμένη. Μάλιστα, το ποσοστό επιτυχούς αποστολής των μηνυμάτων ανέρχεται στο 70%, καθώς υπάρχει και μια κατηγορία πολιτών που δεν στέλνουν το σωστό SMS με όλα τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει (κωδικός για το λόγο μετακίνησης, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση), ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που στέλνουν fake μηνύματα, για πλάκα.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στις απαντήσεις από τον πενταψήφιο αριθμό 13033, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οφείλονται τόσο στη φόρτωση των δικτύων όσο και στις συσκευές των χρηστών και προσθέτουν ότι «στόχος των SMS δεν είναι ο έλεγχος των πολιτών, αλλά ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ