- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ιράν έχουν ξεπεράσει τις 27.000 με την κυβέρνηση να προχωρά σε απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών.
Στην απαγόρευση μετακινήσεων στους πολίτες λόγω κορωνοϊού προχώρησαν οι αρχές του Ιράν. Υπό τον φόβο ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων από τον ιό, η κυβέρνηση ανακοίνωσαν πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις των κατοίκων εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν.
Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης επεσήμανε χθες Τετάρτη ότι η χώρα ίσως αντιμετωπίσει δεύτερο ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού.
Αξιωματούχοι έχουν καταγγείλει ότι πολλοί Ιρανοί αγνόησαν τις εκκλήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν ακύρωσαν τα σχέδιά τους για το ιρανικό νέο έτος που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου.
«Όσοι ταξίδεψαν για τις διακοπές του Ιρανικού Νέου Έτους θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις πόλεις τους χωρίς να κάνουν στάσεις σε άλλες πόλεις», υπογράμμισε ο Χοσεΐν Ζολφαγκαρί μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Μέχρι στιγμής 2.077 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό στο Ιράν και 27.017 έχουν μολυνθεί.
Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους Ιρανούς να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ έχουν κλείσει σε όλη τη χώρα σχολεία, πολιτιστικοί χώροι και αθλητικά κέντρα.
«Παρατάθηκε το κλείσιμο των πανεπιστημίων και των σχολείων όπως και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων», πρόσθεσε ο Ζολφαγκαρί, τονίζοντας ότι οι παραβάτες θα διώκονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.