Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν: Η έρευνα θα στραφεί προς σενάρια που περιλαμβάνουν και πλήγμα από πύραυλο ή τρομοκρατική ενέργεια.
Ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας Αλέξι Ντανίλοφ εξέθεσε τα τέσσερα κύρια θεωρητικά σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους της Ukrainian Airlines στην Τεχεράνη (175 νεκροί), ανάμεσά τους πιθανό πλήγμα από πύραυλο και τρομοκρατική ενέργεια.
Η αναφορά του Αλέξι Ντανίλοφ έγινε μετά την αρχική διαπίστωση των ιρανών ερευνητών ότι το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800, είχε τυλιχθεί στις φλόγες πριν από την συντριβή του.
Η Ουκρανία ερευνά διάφορα αίτια για την συντριβή, περιλαμβανομένου πιθανού πλήγματος από πύραυλο, σύγκρουσης, έκρηξης του κινητήρα ή τρομοκρατικής ενέργειας με την πρόκληση έκρηξης στο εσωτερικό του αεροσκάφους, έγραψε ο Αλέξι Ντανίλοφ στο Facebook.
Η συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους συνέβη λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, γεγονός που δημιούργησε φημολογία για την πιθανότητα να επλήγη από πύραυλο.
Αλλά η αρχική εκτίμηση από δυτικές υπηρεσίες Πληροφοριών είναι ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και ότι το αεροσκάφος δεν επλήγη από πύραυλο. Πρόκειται για τρεις αμερικανικές, μία ευρωπαϊκή και μία καναδική υπηρεσία.
Ο Αλέξι Ντανίλοφ δηλώνει ότι οι ουκρανοί ερευνητές στο Ιράν θέλουν να ερευνήσουν τον τόπο της συντριβής για να αναζητήσουν συντρίμμια ρωσικού πυραύλου, έπειτα από πληροφορίες για την ύπαρξή τους στο Ιντερνετ.
Αναφέρθηκε σε ανεξακρίβωτης προέλευσης εικόνα που κυκλοφόρησε στα ιρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τα συντρίμμια ενός Tor-M1, ρωσικής κατασκευής πυραύλου εδάφους-αέρος, που χρησιμοποιείται από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Η (ουκρανική) επιτροπή έρευνας συνομιλεί με τις ιρανικές αρχές με σκοπό να επισκεφθεί τον τόπο της συντριβής και είναι αποφασισμένη να αναζητήσει συντρίμμια ενός αντιαεροπορικού ρωσικού πυραύλου Tor για την ύπαρξη των οποίων υπήρχαν πληροφορίες στο Ιντερνετ», δήλωσε ο Ντανίλοφ στο ουκρανικό site Censor.net.
Δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία από την δική της έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH-17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία το 2014 (298 νεκροί).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.