- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σουαζιλάνδη: Ο βασιλιάς αγόρασε 14 Rolls Royce στις συζύγους του
Αναβρασμός στους πολίτες που βλέπουν τα κρατικά κονδύλια να δαπανώνται για τα ακριβά δώρα του Mswati III
Σάλος για τον πακτωλό χρημάτων που ξόδεψε ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης για τις 14 Rolls Royce των συζύγων του.
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη Σουαζιλάνδη, καθώς ο βασιλιάς της φτωχής αφρικανικής χώρας (σ.σ. το 63% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 1/4 των ατόμων ηλικίας 15-49 ετών έχει προσβληθεί από τον ιό HIV) αγόρασε πανάκριβα αυτοκίνητα για τις 14 συζύγους του. Ο Mswati ΙΙΙ συνεχίζει να προκαλεί με τον πολυτελή βίο του, την ώρα που δεν σταματούν οι καταγγελίες για την αυταρχική διακυβέρνησή του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή ΜΜΕ, δαπάνησε 15 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή 19 Rolls Royce και 120 BMW στη Σουαζιλάνδη. Τα πολυτελή οχήματα ήρθαν από τη Νότια Αφρική. Κάμερα κινητού τηλεφώνου κατέγραψε φορτηγό γεμάτο πολυτελείς BMW X3 και μοντέλα της σειράς 5 σε ένα κράτος, όπου το μέσο ετήσιο εισόδημα φθάνει τις 11.000 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο μέσος εργαζόμενος επιθυμεί να αγοράσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά 70 χρόνια.
Στα κάγκελα η αντιπολίτευση
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον βασιλιά για διασπάθιση χρήματος προκειμένου να καλοπερνά τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.
«Θα ήταν λίγο να μιλήσει κανείς για κατάφωρη επίδειξη αλαζονείας και πλήρη περιφρόνηση των αισθημάτων του φτωχού λαού της Σουαζιλάνδης από τον μονάρχη της. Ουσιαστικά τους δείχνει το μεσαίο δάκτυλο και αποδεικνύει σε όλους ότι είναι υπεράνω του Νόμου» σχολίασε ο πολιτικός Γουαντίλε Ντλούντλου, μέλος της αντιπολίτευσης.
«Εν μέσω όλων των οικονομικών προκλήσεων της Σουαζιλάνδης ο βασιλιάς Mswati III αποφάσισε να χαρίσει πανάκριβα αυτοκίνητα στις γυναίκες του» τόνισε ο δημοσιογράφος Mzilikazi wa Afrika που ανήρτησε τις φωτογραφίες και το video στα social media.
Υπενθυμίζεται ότι ο Mswati III μετονόμασε τον περασμένο χρόνο τη Σουαζιλάνδη σε... Εσουατίνι για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του και τον μισό αιώνα ανεξαρτησίας από τη Μεγάλη Βρετανία.
Ο Mswati III βρίσκεται στο θρόνο από το 1986. Έχει 14 συζύγους και περισσότερα από 25 παιδιά. Κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη χώρα των 1,3 εκατ. κατοίκων απολαμβάνοντας απόλυτη χλιδή, την ώρα που ο λαός ζει μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.