- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπλοκάρουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα για το μνημόσυνο Κατσίφα
Η έκκληση των αδελφών του: Θέλουμε το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου
Αλβανοί εξτρεμιστές μπλοκάρουν τα σύνορα για το μνημόσυνο Κατσίφα. «Θέλουμε το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου» η έκκληση των αδελφών του.
Αλβανοί εθνικιστές επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στην Βόρειο Ήπειρο.
Μέσω των κοινωνικών δικτύων, Αλβανοί εθνικιστές καλούν τους συμπατριώτες τους να αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κατσίφα, που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).
«Στις 26 Οκτωβρίου θα έρθουν στην Αλβανία Έλληνες εξτρεμιστές για το μνημόσυνο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας καλούμε για μπλόκο στην Κακαβιά. Όποιος θέλει στις 26 Οκτωβρίου Θα γίνει η διαδήλωση. Καλούμε κάθε πατριώτη .
Μπλόκο στους Έλληνες εξτρεμιστές που θέλουν να μπουν στην Αλβανία
Διαδώστε το» αναφέρεται στην ανάρτηση.
Όπως αποκαλύπτει η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα Ερμιόνη, λίγο πριν από το έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται κλίμα και από τις αλβανικές αρχές. «Έχουν βάλει μπλόκα να μην πάει κανείς στο μνημείο να προσκυνήσει. Παίρνουν συνέχεια τους βοσκούς στο τμήμα. Ανακρίσεις συνέχεια» λέει η Ερμιόνη στο Star. «Η αστυνομία να βοηθήσει να μη γίνει κάτι κακό» ζητά η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ώστε να γίνει ειρηνικά το μνημόσυνο.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η οικογένεια ετοιμάζεται να προβεί σε μηνύσεις για την αλβανική προκλητικότητα.
Την ίδια ώρα, οι αδελφές του απηύθυναν έκκληση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Την Κυριακή, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά στην μνήμη του Έλληνα ομογενή. «Κάνω έκκληση στη νέα κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου» λέει η αδελφή του.
Η Βιολέτα, η μεγαλύτερη αδερφή του Κατσίφα για πρώτη φορά ξεσπά. Θέλει να μάθει γιατί σκότωσαν τον αδερφό της. Όπως και η Ερμιόνη. «Να μας πουν αν έχουν κάτι γιατί εκτέλεσαν τον αδερφό μου. Να μας δοθεί η δικογραφία επιτέλους. Έπρεπε να είχε δοθεί κάτι. Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή υπεύθυνη απάντηση. Θέλουν κι άλλη παράταση. Το 2020. Αν έχουν βίντεο γιατί δεν μας τα δείχνουν επιτέλους; Δεν μπορεί η οικογένεια να μένει έτσι»
«Αν ήταν σε άμυνα έπρεπε να το αποδείξει με το βίντεο. Επιχειρούν να θάψουν στη λήθη το όλο θέμα να ξεχαστεί» λέει ο γαμπρός του αποθανόντος, Τιμολέων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.