- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Υπό πίεση η τουρκική λίρα μετά την επέμβαση στη Συρία
Ανησυχία των επενδυτών για ενδεχόμενη επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας
Πιέσεις δέχεται η τουρκική λίρα μετά την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Υποχώρησε την Πέμπτη έναντι του δολαρίου η τουρκική λίρα, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και τις διεθνείς αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης κατά των Κούρδων.
Η ισοτιμία της λίρας υποχώρησε νωρίτερα στις 5,88 λίρες έναντι του δολαρίου από τις 5,8740 που έκλεισε την Τετάρτη. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τουρκικό νόμισμα υφίσταται πιέσεις από τότε που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση κάποιων αμερικανικών στρατευμάτων από συριακές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Πολλές χώρες της Δύσης και όχι μόνο έχουν καταδικάσει την τουρκική επέμβαση, με τους επενδυτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, καθώς οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και στις ΗΠΑ.
Τα κρατικά τουρκικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο δέχθηκαν πιέσεις για τέταρτη συνεχή ημέρα, με τους μακροπρόθεσμους τίτλους να υφίστανται τη μεγαλύτερη πτώση. Ο γενικός δείκτης του τουρκικού χρηματιστηρίου BIST100 υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,64%, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση 0,77%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.