- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόνσον: Ο κόσμος θέλει Brexit, όχι εκλογές
«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου»
Ο κόσμος θέλει Brexit, όχι εκλογές, λέει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως οι Βρετανοί θέλουν από τους πολιτικούς να συνεχίσουν υλοποιώντας το Brexit και είναι απογοητευμένοι επειδή απέτυχαν να διασφαλίσουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Απαντώντας σε ερώτηση αν θα προκηρύξει εκλογές μετά τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Κοινοβούλιο δεν θα μπορεί να εμποδίσει το Brexit εκείνη την ημερομηνία, ο Τζόνσον είπε: «Νομίζω πως ο κόσμος στη Βρετανία είχε πολλές εκλογές και εκλογικά γεγονότα.
»Νομίζω ότι αυτό που θέλει από εμάς να κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και δεν κουράζομαι ποτέ να σας λέω ότι είναι αυτό που θα κάνουμε» είπε ο Τζόνσον στο "People's PMQs”, μια συνεδρία ερωταποκρίσεων στο Facebook.
«Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», είπε. «Νομίζω ότι αυτό είναι που ψήφισε ο βρετανικός λαός και αισθάνεται πολύ απογοητευμένος που τρία χρόνια αφού έδωσε αυτή την οδηγία και αφού το βρετανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε ξανά και ξανά στον λαό ότι θα το κάναμε, αισθάνεται πολύ ενοχλημένος που δεν το έχουμε κάνει -- άρα αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης πως ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit εμπλέκονται σε μια «απαίσια» συνεργασία με την ΕΕ.
«Υπάρχει ένα απαίσιο είδος συνεργασίας ανάμεσα σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν το Brexit στο Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο Τζόνσον.
«Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας... δεν συμβιβάζονται καθόλου», είπε ο Τζόνσον και πρόσθεσε πως, όσο πιο πολύ κρατάει το αδιέξοδο, τόσο πιο πιθανό καθίσταται ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.