Ο «εγκέφαλος» του Brexit προαλείφεται για σύμβουλος του Τζόνσον
Τον Ντόμινικ Κάμινγκς ερμήνευσε αριστουργηματικά ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς
Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον θα διορίσει πολιτικό του σύμβουλο τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον επικεφαλής της καμπάνιας του Brexit, που έχει κατηγορηθεί για περιφρόνηση προς το κοινοβούλιο.
Ο Μπόρις Τζόνσον προτίθεται να διορίσει, ως πρωθυπουργός, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ του Brexit Ντόμινικ Κάμινγκς στη θέση του πολιτικού του συμβούλου, έγινε γνωστό από πηγή του επιτελείου του νέου ηγέτη των Τόρις.
Ο ίδιος δήλωσε σε φίλους του ότι πηγαίνει στην Ντάουνινγκ Στριτ για να υλοποιήσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, όσο δύσκολο και να είναι αυτό.., σύμφωνα με πληροφορίες του Spectator.
Ο Κάμινγκς είναι μία αμφιλεγόμενη και μάλλον πολωτική προσωπικότητα, που επικρίνεται για τους απότομους τρόπους και τις εικονοκλαστικές του απόψεις. Ηταν ο εγκέφαλος πίσω από την καμπάνια του Vote Leave και για τον λόγο αυτόν ο James Graham του έδωσε τον κεντρικό ρόλο στην τηλεταινία Brexit: The Uncivil War, που προβλήθηκε στο Channel 4. Τον ενσαρκώνει ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς.
Θεωρείται ότι η συνεργασία του θα είναι «δύσκολη» με τα στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ο διορισμός αναμένεται ότι θα δυσαρεστήσει ορισμένα από τα μέλη του European Research Group, ευρωσκεπτικιστών συμμάχων του Μπόρις Τζόνσον, κατά των οποίων έχει εκτοξεύσει καυστικά σχόλια.
Ο Κάμινγκς κατηγορήθηκε νωρίτερα φέτος για περιφρόνηση προς το κοινοβούλιο όταν αγνόησε την κλήση του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνούσε τα θέμα των «fake news» στο δημοψήφισμα για το Brexit. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι προσφέρθηκε να δώσει στοιχεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.