- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ίμπιζαγκεϊτ: Φοιτήτρια από τη Βοσνία η ημίγυμνη δίπλα στον Στράχε
Επιλέχτηκε έπειτα από κάστινγκ και έλαβε ημερήσια αμοιβή 7.000 ευρώ
«Η ανιψιά του ρώσου ολιγάρχη», που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο με τον ακροδεξιό Στράχε, είναι μια φοιτήτρια από τη Βοσνία.
Μια γυναίκα, η οποία εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κρυφή κάμερα και δείχνει τον πρώην αντικαγκελάριο της Αυστρίας και πρώην κυβερνητικό εταίρο, τον ακροδεξιό Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, να προσφέρει κρατικές συμβάσεις σε Ρώσο ολιγάρχη με αντάλλαγμα την προεκλογική υποστήριξη σε αυτόν και το κόμμα του, είναι στην πραγματικότητα φοιτήτρια από την Βοσνία και όχι η ανιψιά του Ρώσου, έγραψε η εφημερίδα Kronen Zeitung επικαλούμενη πηγές.
Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν επισφράγισε την ανατροπή μια ημέρα νωρίτερα της κυβέρνησης μειοψηφίας του καγκελάριου και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, στον απόηχο του σκανδάλου Ίμπιζαγκεϊτ, στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Κουρτς, το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) του Στράχε.
Η εικονιζόμενη γυναίκα, η οποία λέγεται ότι μιλάει τέσσερις γλώσσες, ανάμεσά τους και ρωσικά, είναι φοιτήτρια Γεωργικής Σχολής από τη Βοσνία και ο τύπος της γυναίκας που αρέσει στον Στράχε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γκερτ Σμιτ, ο οποίος ερεύνησε το ζήτημα.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία επιλέχτηκε έπειτα από κάστινγκ, έλαβε ημερήσια αμοιβή 7.000 ευρώ. Η βίλα στην Ίμπιζα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντησή της με τον Στράχε, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για άλλες μυστικές επιχειρήσεις. Αλκοόλ και άλλες ουσίες προσφέρθηκαν στον αυστριακό πρώην αντικαγκελάριο και στον βοηθό του για να «χαλαρώσουν», ανέφερε το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιχείρηση εις βάρος του Στράχε στήθηκε με τη βοήθεια ενός δικηγόρου από την Βιέννη, ενός αστυνομικού ερευνητή από το Μόναχο και δύο ειδικών σε θέματα ασφαλείας. Πιθανόν να κόστισε έως και 400.000 ευρώ.
Προφανώς, τα πρόσωπα αυτά απέτυχαν να πουλήσουν το βίντεο για έως και δύο εκατομμύρια ευρώ σε κόμματα ή σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, αλλά κατάφεραν να το πουλήσουν έναντι 600.000 ευρώ και κάποια αποσπάσματά του διέρρευσαν στο γερμανικό περιοδικό Spiegel και στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, έγραψε η Kronen Zeitung.
Στο παρελθόν ο Στράχε είχε δηλώσει ότι η εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο γυναίκα ήταν μια Λετονή πολίτης που μιλούσε ρωσικά. Περιέγραψε την κατάσταση ως παγίδα και «πολιτική δολοφονία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.