- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ίμπιζαγκεϊτ: Φοιτήτρια από τη Βοσνία η ημίγυμνη δίπλα στον Στράχε
Επιλέχτηκε έπειτα από κάστινγκ και έλαβε ημερήσια αμοιβή 7.000 ευρώ
«Η ανιψιά του ρώσου ολιγάρχη», που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο με τον ακροδεξιό Στράχε, είναι μια φοιτήτρια από τη Βοσνία.
Μια γυναίκα, η οποία εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κρυφή κάμερα και δείχνει τον πρώην αντικαγκελάριο της Αυστρίας και πρώην κυβερνητικό εταίρο, τον ακροδεξιό Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, να προσφέρει κρατικές συμβάσεις σε Ρώσο ολιγάρχη με αντάλλαγμα την προεκλογική υποστήριξη σε αυτόν και το κόμμα του, είναι στην πραγματικότητα φοιτήτρια από την Βοσνία και όχι η ανιψιά του Ρώσου, έγραψε η εφημερίδα Kronen Zeitung επικαλούμενη πηγές.
Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν επισφράγισε την ανατροπή μια ημέρα νωρίτερα της κυβέρνησης μειοψηφίας του καγκελάριου και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, στον απόηχο του σκανδάλου Ίμπιζαγκεϊτ, στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Κουρτς, το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) του Στράχε.
Η εικονιζόμενη γυναίκα, η οποία λέγεται ότι μιλάει τέσσερις γλώσσες, ανάμεσά τους και ρωσικά, είναι φοιτήτρια Γεωργικής Σχολής από τη Βοσνία και ο τύπος της γυναίκας που αρέσει στον Στράχε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γκερτ Σμιτ, ο οποίος ερεύνησε το ζήτημα.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία επιλέχτηκε έπειτα από κάστινγκ, έλαβε ημερήσια αμοιβή 7.000 ευρώ. Η βίλα στην Ίμπιζα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντησή της με τον Στράχε, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για άλλες μυστικές επιχειρήσεις. Αλκοόλ και άλλες ουσίες προσφέρθηκαν στον αυστριακό πρώην αντικαγκελάριο και στον βοηθό του για να «χαλαρώσουν», ανέφερε το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιχείρηση εις βάρος του Στράχε στήθηκε με τη βοήθεια ενός δικηγόρου από την Βιέννη, ενός αστυνομικού ερευνητή από το Μόναχο και δύο ειδικών σε θέματα ασφαλείας. Πιθανόν να κόστισε έως και 400.000 ευρώ.
Προφανώς, τα πρόσωπα αυτά απέτυχαν να πουλήσουν το βίντεο για έως και δύο εκατομμύρια ευρώ σε κόμματα ή σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, αλλά κατάφεραν να το πουλήσουν έναντι 600.000 ευρώ και κάποια αποσπάσματά του διέρρευσαν στο γερμανικό περιοδικό Spiegel και στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, έγραψε η Kronen Zeitung.
Στο παρελθόν ο Στράχε είχε δηλώσει ότι η εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο γυναίκα ήταν μια Λετονή πολίτης που μιλούσε ρωσικά. Περιέγραψε την κατάσταση ως παγίδα και «πολιτική δολοφονία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το έθνος πενθεί» δηλώνει ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ
Όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg
Για ποιο λόγο σκαλίζουμε κολοκύθες – Ποιος ήταν ο «Stingy Jack»
«Όσοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία θα λογοδοτήσουν» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος
Εν αναμονή του διαγγέλματος Μακρόν
Τι δείχνουν νέα στοιχεία
Πότε ξεκίνησαν και ποιες οι ενδείξεις για το αν θα σταματήσουν
Το χρονικό του άγριου εγκλήματος και το τηλεφώνημα που πρόλαβε να κάνει η θεία του στις αρχές
«Δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τι θα γίνει με την προγραμματισμένη περιοδεία στη Λατινική Αμερική
Λεηλασίες, πλιάτσικο και άγριο ξύλο σε Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις
Δεν κάνει πίσω ο Αλβανός πρωθυπουργός
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.