- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στίβεν Χόκινγκ: Η νοσοκόμα του δεν τον φρόντιζε όπως του άρμοζε
Η Πατρίσια Ντάουντι χάνει το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμά της
Η πρώην νοσοκόμα του εκλιπόντα καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ χάνει το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμά της καθώς η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής διαπίστωσε ότι η Πατρίσια Ντάουντι δεν παρείχε την απαραίτητη φροντίδα που άρμοζε στις ανάγκες του μεγαλύτερου θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου του αιώνα μας.
Το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (NMC) στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι η Πατρίσια Ντάουντι «απέτυχε στο να παρέχει τα στάνταρντ μιας επαγγελματικής και καλής ιατρικής φροντίδας που η οικογένεια προσδοκούσε και που άξιζε στο μέγεθος του καθηγητή Χόκινγκ».
Η επιτροπή δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα ευρήματά της έρευνάς της προς σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της νοσηλεύτριας. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η γυναίκα που φρόντιζε την οικογένεια Χόκινγκ για 15 ολόκληρα χρόνια έχει κατηγορηθεί για ανειλικρινή συμπεριφορά, για οικονομικές ατασθαλίες και ελλιπή νοσηλευτική φροντίδα.
Πριν από τον θάνατο του καθηγητή τον Μάρτιο του 2018 η Ντάουντι επιδίωκε να φαίνεται στο πλευρό του Χόκινγκ.
Η συγκεκριμένη νοσοκόμα εργάστηκε για την οικογένεια Χόκινγκ από το 1999 έως το 2004 και από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι την αναστολή των καθηκόντων της από το συμβούλιο NMC στις 3 Μαρτίου του 2016.
Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση μαθαίνοντας για το «ξήλωμα» της κ. Ντάουντι. «Η όλη έρευνα ήταν μια τραυματική εμπειρία για την οικογένεια, η οποία αισθάνεται ικανοποιημένη που κανείς άλλος άνθρωπος δεν θα υποφέρει στα χέρια της εν λόγω νοσηλεύτριας».
Ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ σε ηλικία 76 ετών και έχοντας ζήσει περισσότερα από 50 χρόνια με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.