- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλβανία: 15 συλλήψεις για τα επεισόδια στο πρωθυπουργικό μέγαρο
Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται
Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τη χθεσινή διαδήλωση μπροστά από την έδρα της αλβανικής κυβέρνησης, κατηγορούμενοι για βιαιοπραγίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και για πρόκληση ζημιών στο κτίριο, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία των Τιράνων.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για «διαφθορά», και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει.
Οι 15 συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια κι επίσης (προκάλεσαν ζημιές) σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης» αναφέρεται στο δελτίο τύπο.
Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται.
Η αστυνομία προσήγαγε επιπλέον καμιά εικοσαριά διαδηλωτές, πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται.
Εξάλλου, περίπου 15 άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταγγέλλει σαδιστικές τακτικές στοχοποίησης αμάχων
Πολύ αυξημένη η πιθανότητα για συμφωνία που θα ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ
Υπάλληλοι καθαριότητας έψαχναν επί μία ημέρα σε βουνά απορριμμάτων για να το εντοπίσουν
Συναγερμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο
Πού βρίσκεται τελικά ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν;
Μία περίπτωση που σόκαρε τη Νιγηρία
Συγκέντρωσε περισσότερα από 100.000 δολάρια - Η συγκινητική ιστορία του Μπομπ Μοντγκόμερι
Είχε πρόσφατα ανακηρυχθεί «Αστυνομικός του Μήνα»
Μετά από πλήγμα κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Όσα είναι γνωστά για την κατάσταση της υγείας της
Ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ του καύσωνα του Αυγούστου 2003
Το επικρατέστερο σενάριο για την υπόθεση
Η αστυνομία εντόπισε γρήγορα τον ύποπτο εισβολέα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Οι συνομιλίες αφορούν το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μισθοφόροι, εξαγορά κυβερνήσεων και εισοδισμός σε ευρω-ατλαντικούς θεσμούς
Ποιος είναι ο άνδρας που προκάλεσε τρόμο στη Βρετανία
Στρατεύονται και γυναίκες
Η influencer δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2025, ενώ έκανε live στο TikTok
Ο διπλός σεισμός του Ιουνίου ήταν ο πιο καταστροφικός στην πρόσφατη ιστορία της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.