- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρωσία: Υπό πολικές θερμοκρασίες οι έρευνες στα χαλάσματα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
Ημέρα πένθους η 2α Ιανουαρίου
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον τόπο όπου κατέρρευσε μεγάλο τμήμα δεκαώροφης πολυκατοικίας, στην πόλη Μαγκνιτογκόρσκ των νότιων Ουραλίων, συνεχίζεται με τη συμμετοχή σχεδόν χιλίων ανθρώπων, ανακοίνωσε το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται», τονίζεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του παραρτήματος του υπουργείου. Για αυτή κινητοποιήθηκαν 955 άνθρωποι και 230 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αεροσκαφών για τη μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού.
Η επιχείρηση διάσωσης διεξάγεται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες: το θερμόμετρο δείχνει -23 βαθμούς Κελσίου.
Μια πηγή προσκείμενη στο υπουργείο δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι υπάρχει κίνδυνος νέας κατάρρευσης στον τόπο της καταστροφής. «Ενδέχεται να καταρρεύσει κι άλλο τμήμα τη κτιρίου», τόνισε και πρόσθεσε πως η προσπάθεια να απομακρυνθούν τα συντρίμμια επίσης συνεχίζεται.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, από τους οποίους ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Παραμένει ακόμη άγνωστη η τύχη 35 ως 40 ενοίκων της πολυκατοικίας.
Η Επιτροπή Έρευνας θεωρεί ότι την καταστροφή προκάλεσε έκρηξη στις σωληνώσεις της παροχής φυσικού αερίου στο κτίριο. Ζημιές υπέστησαν 48 διαμερίσματα.
Έχουν υπάρξει αρκετά παρόμοια δυστυχήματα στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των πεπαλαιωμένων υποδομών και της πλημμελούς τήρησης των μάλλον ανεπαρκών κανόνων ασφαλείας ως προς τη χρήση φυσικού αερίου. Το 2015, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν έκρηξη αερίου προκάλεσε ζημιές σε πολυκατοικία στο Βόλγκογκραντ.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επίσημη διαταγή του τοπικού περιφερειάρχη Μπόρις Ντουμπρόβσκι, η 2α Ιανουαρίου θα είναι ημέρα πένθους για τα θύματα. «Ανακοινώνω ότι η 2α Ιανουαρίου 2019, θα είναι ημέρα πένθους στην περιφέρεια του Τσελιάμπινσκ» ανέφερε σχετικά η διαταγή.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς τον τόπο του δυστυχήματος στη Μαγκνιτογκόρσκ, μια πόλη 400.000 κατοίκων 1.600 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Είχε «ειδοποιηθεί αμέσως» για το δυστύχημα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κι έδωσε εντολή στη Βερόνικα Σκβόρτσοβα, υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του, να μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος για να συντονίσει το έργο των σωστικών συνεργείων, πριν πάει εκεί και ο ίδιος το απόγευμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.