- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ και οι προσκεκλημένοι στο γάμο της που θα πραγματοποιηθεί αύριο, θα απολαύσουν ένα μουσικό δώρο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Αυστρίας, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, πρόκειται για ένα χορωδιακό συγκρότημα 10 κοζάκων μουσικών οι οποίοι θα τραγουδήσουν για το ζεύγος των νεόνυμφων.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, αυτό θα είναι το δώρο του αρχηγού του ρωσικού κράτους στους νεόνυμφους. Η γαμήλια τελετή θα τελεσθεί στο κρατίδιο της Στυρίας, σ' ένα χωριό στα περίχωρα του Γκρατς, και ο πρόεδρος Πούτιν θα είναι ανάμεσα στους 100 προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς Κρίστιαν Στράχε.
Για την προστασία των υψηλών προσκεκλημένων έχουν επιστρατευθεί η επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Αυστρίας γνωστή με την επωνυμία «Κόμπρα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε προχθές το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα παραστεί στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ και του Βόλφανγκ Μάιλινγκερ , όπως και ότι σχεδιάζει να φέρει μαζί του το γαμήλιο δώρο στους νεόνυμφους, αλλά δεν προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η παρουσία πάντως του Ρώσου προέδρου στον γάμο της Κάριν Κνάισλ έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, που αναφέρονται με τρόπο δηκτικό στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Πως μπορεί η Αυστρία να είναι ένας γεφυροποιός και ένας ειλικρινής μεσολαβητής κατά της διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και ο καγκελάριος παίρνουν τόσο εμφανώς θέση;» διερωτήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Αντρέας Σίντερ στις δηλώσεις που έκανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.