e_veixbwqaizxqn.jpg
Πολιτικη

Κάτω από τον πήχη

  • Σελίδες: 596
  • Τιμή: €16,00
  • ISBN: 978-618-85661-0-1

Ο Γιώργος Κύρτσος επιχειρεί με το νέο του βιβλίο «Κάτω από τον πήχη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Free Sunday, να θέσει δύο ζητήματα στρατηγικής σημασίας. Το πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με την υστέρηση που εμφανίζει η Ε.Ε. έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας στην αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων κρίσεων και γενικότερα.

Οι «27» βλέπουν το ειδικό βάρος τους να περιορίζεται στην παγκόσμια οικονομία και στη διεθνή πολιτική. Οι τεράστιες ελλείψεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η απουσία θέλησης για περισσότερη Ευρώπη, καταδικάζουν την Ε.Ε. να περνάει συνεχώς «κάτω από τον πήχη» στον σκληρό ανταγωνισμό με τις δύο υπερδυνάμεις του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Έμπειρος αναλυτής των οικονομικών εξελίξεων ο Γιώργος Κύρτσος παρουσιάζει τα αδύναμα σημεία της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας των οποίων περνάμε «κάτω από τον πήχη» στον εσωτερικό οικονομικό ανταγωνισμό της Ε.Ε. και πέφτουμε συνεχώς οικονομική κατηγορία.

Κατά την άποψή του, δεν αρκεί να πάμε καλύτερα μέχρι τα τέλη του 2026 για να επιστρέψουμε στη συνέχεια στις μίζερες επιδόσεις της τελευταίας τεσσαρακονταετίας, αλλά πρέπει επιτέλους να βρούμε τον τρόπο να περάσουμε πάνω από τον πήχη στον σκληρό ανταγωνισμό στο εσωτερικό της Ε.Ε.

Το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου δεν αποτυπώνει μόνο την σύγχρονη πραγματικότητα στο παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά επιχειρεί ταυτόχρονα να αναδείξει την αναγκαία στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να ανακτήσει η Ε.Ε. το ειδικό της βάρος σε επίπεδο οικονομίας και πολιτικής, θέτοντας παράλληλα στο επίκεντρο την Ελλάδα και το πώς η χώρα μας θα μπορέσει να αναπτύξει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα μεταξύ των «27».


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι ευρωβουλευτής  (ΝΔ – ΕΛΚ) από το 2014. Για δεύτερη πενταετία μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συμμετέχει επίσης στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην υποεπιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας, στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σχέσεις με τα κράτη της Αραβικής Χερσονήσου ενώ την προηγούμενη πενταετία ήταν αντιπρόεδρος στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ.

Η σχέση του με τα ευρωπαϊκά θέματα πηγαίνει σε βάθος χρόνου εφόσον πήρε μέρος στην πρώτη ελληνική προεδρία στην ΕΟΚ το 1983, ως εμπειρογνώμονας ειδικός για τη διεύρυνση σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Σπούδασε διοίκηση βιομηχανικών επιχειρήσεων στο ΜΙΤ (1971 – 75). Πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο LSE (1976) και έλαβε από το ίδιο πανεπιστήμιο το διδακτορικό του στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

Διετέλεσε αρχισυντάκτης του Οικονομικού Ταχυδρόμου με διευθυντή τον Γιάννη Μαρίνο. Υπήρξε βασικός συνεργάτης του Α. Βουδούρη, ιδρυτή του Ελεύθερου Τύπου. Διευθυντής στον Τύπο της Κυριακής από το 1988 έως το 2002 και γενικός διευθυντής και εκδότης στο συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου από το 1997 έως το 2002.

Υπήρξε πρωτοπόρος στον δωρεάν διανεμόμενο τύπο στην Ελλάδα. Εξέδιδε κατά την περίοδο 2004 – 2013 την ημερήσια δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα City Press και μέχρι το 2014, οπότε ασχολήθηκε με την πολιτική, την Σαββατοκυριακάτικη Free Sunday, η έκδοση της οποίας συνεχίζεται.

Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων μεταξύ των οποίων «Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών», το best seller της περιόδου 2003 – 2004 το οποίο περιγράφει τις σχέσεις πολιτικής, οικονομικών συμφερόντων και ΜΜΕ στην Ελλάδα και το πρόσφατο «Στον λαβύρινθο της πανδημίας» (405 σελ. εκδόσεις Κλειδάριθμος).


Το βιβλίο «Κάτω από τον πήχη» μπορείτε να το προμηθευτείτε:

Από τα βιβλιοπωλεία
Τηλεφωνώντας στο 210 7248616 και κάνοντας παραγγελία έρχεται στο σπίτι σας με αντικαταβολή.
Από τα γραφεία μας Λουκιανού 25, Κολωνάκι
Στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση georgekyrtsos@gmail.com