Έκρηξη στην Ταγιαπιέδρα
Μυθιστορημα

Έκρηξη στην Ταγιαπιέδρα

  • Σελίδες: 112
  • Τιμή: €9,00
  • ISBN: 978-960-451-490-8
  • Διαστάσεις: 12,5 x 20,5

Το 1964, ένας υπολοχαγός του υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας αναθέτει σε έναν νεαρό αξιωματικό να γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Βασίζεται σε μια απόπειρα ανατίναξης του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού της Αβάνας. Το σχέδιο έχει προετοιμαστεί και χρηματοδοτηθεί από τη CIA και καλούνται να το εκτελέσουν Κουβανοί μηχανικοί αντεπαναστάτες που εργάζονταν στο εργοστάσιο. Ο αξιωματικός ζητάει τη βοήθεια του υπολοχαγού, για να συμπεριλάβει την «ανθρώπινη» πλευρά της υπόθεσης, τις σχέσεις των ανθρώπων που έρχονται σε αντιπαράθεση, την επανάσταση και αντεπανάσταση. Και ο υπολοχαγός αρχίζει να διηγείται…

Αυτό τo έργο του Α. Κ. Πέρες κέρδισε το βραβείο μυθιστορήματος στο διαγωνισμό «Επέτειος της Νίκης της Επανάστασης» του υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας το 1972.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Αρμάντο Κριστόμπαλ Πέρες γεννήθηκε στην Αβάνα το 1938. Δρ. Πολιτικών Επιστημών, βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας και του Ανώτατου Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ISRI). Έχει λάβει το Μετάλλιο του Συμβουλίου του Κράτους «Πάλη κατά των Αντεπαναστατών» και πολλές άλλες διακρίσεις. Χρονογράφος, επιστήμονας, επιμελητής και διπλωμάτης, έχει εκδώσει πολλά διηγήματα και μυθιστορήματα. Υπήρξε διευθυντής των εκδοτικών Τέχνη και Λογοτεχνία, Κουβανικά Γράμματα και Κοινωνικές Επιστήμες του Κουβανικού Ινστιτούτου Βιβλίου. Ήταν υποδιευθυντής του περιοδικού Ο Μαρξ σήμερα και εκδότης του διεθνούς πολιτικού περιοδικού του ISRI.