Στέλιος Παρλιάρος: 20 χρόνια βόλτες μέσα από 37 συνταγές, Athens Voice Books
Μαγειρικη

20 χρόνια βόλτες στην Αθήνα μέσα από 37 συνταγές

  • Σελίδες: 112
  • Τιμή: €14,40
  • ISBN: 978-960-9515-34-4
  • Διαστάσεις: 19 χ 24,5

Ο Στέλιος Παρλιάρος περπατάει στους δρόμους της Αθήνας, θυμάται ιστορίες, μοιράζεται γεύσεις.

112 σελίδες γεμάτες συνταγές με δημιουργικά twist και street vibes, με αφορμή τα 20 χρόνια της Athens Voice.

Ο Στέλιος Παρλιάρος με την Athens Voice κλείνουν 20 χρόνια φιλίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Με αυτή την αφορμή, 37 γλυκά βγαίνουν στον δρόμο και φωτογραφίζονται μπροστά από γκράφιτι, πάνω σε πεζοδρόμια, με φόντο αγαπημένα στέκια και δρόμους της Αθήνας. Ιστορίες ανακατεύονται με σκέψεις, συναισθήματα, παρέες και γεύσεις και δημιουργούν έναν καμβά αστικών εικόνων από την αγαπημένη μας πόλη.

«Καλοκαίρι του 1999. Πάω διακοπές στην αγαπημένη μου Ανάφη. Και φυσικά ανεβαίνω στον Κάλαμο – πρόκειται για τον δεύτερο ψηλότερο μονόλιθο της Μεσογείου, μετά από αυτόν του Γιβραλτάρ. Φτάνουμε στον μονόλιθο με την παρέα μου και γνωρίζουμε μια άλλη παρέα, τους ανθρώπους που είναι σήμερα η ομάδα της Athens Voice. Είχα μαζί μου σάντουιτς με μοτσαρέλα και πέστο και μία λεμονόπιτα – τα βγάζω να τα μοιραστούμε και ξετρελαίνονται! Μιλάμε για τη ζαχαροπλαστική (είχα τα Fresh ακόμη τότε) και με ρωτούν «γιατί δεν βγάζεις ένα βιβλίο;». Εκείνη την εποχή είχα φτιάξει ένα βιβλίο μόνος μου, το οποίο ετοίμαζα από το 1996 αλλά δεν έβρισκα εκδότη. Με φέρνουν σε επαφή, λοιπόν, με τις εκδόσεις Σιδέρη και μέσα σε δύο μήνες βγαίνει το πρώτο μου βιβλίο, οι «Εύκρατες γεύσεις». Από τότε που δημιούργησαν την Athens Voice, είμαι ο ζαχαροπλάστης της καρδιάς τους! Τους είχα στείλει δώρο ένα γλυκό με δύο καρδιές πάνω σε έναν χάρτη της Αθήνας. Ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να το κάνουν εξώφυλλο, το δημοσίευσαν μάλιστα χωρίς να το περιμένω. Από τότε είμαστε σαν οικογένεια.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια πολλές φορές μιλούσαμε για την πόλη μας, την Αθήνα, θυμόμασταν τις νεανικές μας τρέλες, τα μέρη που έγραψαν ιστορία –κάποια από τα οποία δεν υπάρχουν πια–, τις γειτονιές που ζήσαμε και αγαπήσαμε. Αυτή την προσωπική μυθολογία που μας οδηγεί στο να δεθούμε με ένα μέρος και τους ανθρώπους του, αποφασίσαμε να τη βάλουμε σε αυτό το βιβλίο. Ένα βιβλίο με συνταγές, μικρές ιστορίες κι αναμνήσεις. Για μένα είναι αναμνήσεις πολύτιμες, θραύσματα ενός κόσμου γεμάτου γεύσεις και αρώματα, γέλια και δημιουργία. Τώρα, γυρίζοντας στα παλιά «λημέρια» για τις φωτογραφίσεις, θυμήθηκα και πάλι εκείνη την πρώτη φορά που έφτασα εδώ, ένα παιδί 10 χρονών μαγεμένο από τα φώτα της πόλης».

 

Athens Voice Books | Παραγγελίες