a.v.-covers.jpg
Λευκωμα - Τεχνη

Η τέχνη στην πρώτη σελίδα Ι

  • Σελίδες: 148
  • Τιμή: €20,00
  • ISBN: 960-88204-2-1

59 Καλλιτέχνες δημιουργούν τα εξώφυλλα της “Athens Voice”

Κάθε βδομάδα 80.000 εικαστικές προκηρύξεις σχολιάζουν τη ζωή μας, ξαφνιάζουν τα μάτια μας, χρωματίζουν την πόλη μας. Τώρα τα 60 εξώφυλλα του πρώτου χρόνου της Athens Voice, μετά την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, γίνονται και ένα συλλεκτικό βιβλίο.

Τα εξώφυλλα μιας εφημερίδας και τα πρωτότυπα έργα των καλλιτεχνών όπως εκτίθενται αυτό τον καιρό (23/02 – 27/03) στο Μουσείο Μπενάκη. Η πορεία ενός εξωφύλλου. 59 ζωγράφοι, εικονογράφοι, κομίστες, γελοιογράφοι, graffiti artist, φωτογράφοι, εξηγούν πως έφτιαξαν το δικό τους εξώφυλλο για την A.V. Η ομάδα της εφημερίδας περιγράφει πως ξεκίνησαν όλα και ο κριτικός τέχνης, Γιώργος Τζιρτζιλάκης βάζει τον τίτλο: “Media Activism”.

Ένα βιβλίο που συγκεντρώνει έργα, φωτογραφίες, βιογραφικά και κείμενα 59 γνωστών δημιουργών που τους ενώνει το εξώφυλλο της “Athens Voice”.

Όλος ο κόσμος της εικόνας σε ένα μοναδικό άλμπουμ που περιλαμβάνει από τον Ευγένιο Σπαθάρη και τον Καραγκιόζη του ως τους street artist Γρυπάρη και Βασμουλάκη. Τους πιο γνωστούς και δυναμικούς έλληνες ζωγράφους από τον Λουκά Σαμαρά, τον Ψυχοπαίδη, τον Ρόρη ως τους Κακανιά, Αϊδίνη, Παυλόπουλο, Λάμπερτ, Χάρο και άλλους. Από τον εκπρόσωπο της beat-generation των ελληνικών 60s Πητ Κουτρουμπούση μέχρι τον Δημήτρη Παπαϊωάννου των Ολυμπιακών Αγώνων. Από κομίστες όπως ο Giuseppe Palumbo και ο Φώτης Πεχλιβανίδης, μέχρι καλλιτέχνες που ξαφνιάζουν με τις εικόνες τους όπως ο Eric Burdon, ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Λάκης Λαζόπουλος. Από γελοιογράφους όπως ο Αντρέας Πετρουλάκης μέχρι τους πιο διάσημους γραφίστες στον κόσμο όπως ο Neville Brody και ο Alan Fletcher. Μια συλλογή σπάνια με 59 διάσημα ονόματα στην Ελλάδα και τον κόσμο, που συναντήθηκαν στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας.

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο Μουσείο Μπενάκη.

Athens Voice Books | Παραγγελίες