aorata-meli-christoforos-nikolaou.jpg
Διηγηματα

Αόρατα μέλη. Διερευνώντας τον ανθρώπινο πόνο σε δώδεκα ιστορίες

  • Σελίδες: 186
  • Τιμή: €13,50
  • ISBN: 978-960-626-492-4
  • Διαστάσεις: 14 x 21

Ένα κοινό νήμα το οποίο συνδέει δώδεκα ιστορίες. Από έναν νέο, ο οποίος αναζητά τον εξαφανισμένο φίλο του στο Παρίσι, ως τον Σερζ Προκόφιεφ, που πεθαίνει ακριβώς την ίδια μέρα με τον Στάλιν, όλες οι ιστορίες της συλλογής διαπραγματεύονται το βάρος της απώλειας και της διαχείρισής της. Εάν ''όποιος χάνεται, όλα τα χρέη ξεπληρώνει'', όποιος μένει πίσω καλείται να διαχειριστεί ανυπέρβλητο φορτίο.

Ο βραβευμένος συγγραφέας Χριστόφορος Νικολάου μας παραδίδει μια συλλογή από δώδεκα διηγήματα, απλωμένα στον χώρο και τον χρόνο, τα οποία μας προσφέρουν δεξιοτεχνικά μια διεξοδική διερεύνηση του πανανθρώπινου συναισθήματος της απώλειας.

Βιογραφικό συγγραφέα:
Ο Χριστόφορος Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Χημεία και Βιολογία. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα προσπάθησε να γίνει δημοσιογράφος, αλλά τελικά εργάστηκε ως ερευνητής στον τομέα της Βιοπληροφορικής στην Αθήνα, τη Βαρκελώνη και τη Βοστώνη. Από το 2010 έως το 2020 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα είναι ερευνητής στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών ''Αλέξανδρος Φλέμινγκ''. Ζει στην Αθήνα με τη γυναίκα του και τον γιο του.
Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ''Χακί Χαϊκού'' (2010), από κοινού με τον Τάσο Ζαφειριάδη, με ποιήματα εμπνευσμένα από τη στρατιωτική θητεία. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και σε διαδικτυακά περιοδικά λόγου, ενώ το διήγμα του ''Ο Άνθρωπος στο Παγκάκι'' έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό από την εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας. Τα ''Αόρατα Μέλη'' είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων του.