Τζοάννα Χάρκουρτ Σμιθ, «Μια ψυχεδελική ιστορία αγάπης. Το LSD, ο Τίμοθι Λήρι και η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών», Athens Voice Books
Αυτοβιογραφια

Μια ψυχεδελική ιστορία αγάπης. Το LSD, ο Τίμοθι Λήρι και η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών

  • Σελίδες: 336
  • Τιμή: €16,60
  • Ημ/νία έκδοσης: 28.02.2023
  • ISBN: 978-960-9515-30-6
  • Διαστάσεις: 16.5x 24

Το «Μια ψυχεδελική ιστορία αγάπης-Το LSD, ο Τίμοθι Λήρι και η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών» είναι μια καυστικά ειλικρινής και συναρπαστική αυτοβιογραφία της Τζοάννας Χάρκουρτ-Σμιθ, της Βρετανίδας τζετ σετ «χίπισσας κληρονόμου» που έγινε αποδιοπομπαίος τράγος εξαιτίας του Τίμοθι Λήρι – του ψυχολόγου του Χάρβαρντ, «αυλητή» της γενιάς της δεκαετίας του εξήντα. Η Τζοάννα επί πέντε χρόνια, από το 1972 ως το 1977, ήταν η ερωμένη και η φωνή του στον έξω κόσμο, όσο εκείνος ήταν επί τριάμισι χρόνια στη φυλακή.

Το βιβλίο είναι ένα κομμάτι που λείπει από το παζλ των Sixties. Η Τζοάννα Χάρκουρτ-Σμιθ γνωρίζει αυτά που λέει. Ήταν μία αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε ακριβώς στην καρδιά αυτής της δεκαετίας. Από τους Rolling Stones και τον Άντι Γουόρχολ ως το αδυσώπητο κυνηγητό της πολιτικής Αριστεράς από το FBI, το «Μια ψυχεδελική ιστορία αγάπης-Το LSD, ο Τίμοθι Λήρι και η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών» κινείται με τον γρήγορο ρυθμό του σεξ, των ναρκωτικών και του ροκ εντ ρολ, για τα οποία φημίζεται η δεκαετία του εξήντα. Η φωνή της συγγραφέως είναι αυτή μιας κακομαθημένης και κατεστραμμένης αριστοκράτισσας, αλλά με αμείωτο χιούμορ και ικανότητα να ζωντανεύει ένα εξωφρενικό σύνολο χαρακτήρων: αριστοκράτες και εμπόρους ναρκωτικών, ρόκερ και ποιητές, άρχοντες του εγκλήματος και διπλούς πράκτορες.

Η Τζοάννα Χάρκουρτ-Σμιθ ήταν συγγραφέας, ποιήτρια, ομιλήτρια και η δημιουργός της ιστοσελίδας podcasting: www.futureprimitive.org.

Athens Voice Books | Παραγγελίες