35377_1.jpg
Αστυνομικο

Στον 5ο όροφο της Νομικής

  • Σελίδες: 348
  • Τιμή: €16,60
  • ISBN: 978-618-02-1867-1
  • Διαστάσεις: 14 x 20,5

Έπειτα από το σαγηνευτικό Μυθιστόρημα με κλειδί που σύστησε πέρσι στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ο συγγραφέας επιστρέφει με το επόμενο αστυνομικό του μυθιστόρημα, η γαλλική έκδοση του οποίου έχει αποσπάσει το βραβείο της Académie du Var. Μια  ιστορία γεμάτη σασπένς με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χριστόφορο Μάρκου, τον ήρωα που παρομοιάζεται από τον ξένο ειδησεογραφικό τύπο με τον Ηρακλή Πουαρό.

Καλή ανάγνωση και… προσοχή στο σκοτάδι.

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολο­γίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακα­λύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφο­ρος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμά­των, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύριν­θο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρ­τού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δο­λοφονιών και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθη­κε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα. Είναι συγγραφέας αστυνομικής λο­γοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευ­στής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association. Το βιβλίο Στον 5ο όροφο της Νομικής είναι το πρώτο του αστυνομικό μυ­θιστόρημα που εκδόθηκε στα γαλλικά, αποσπώντας το βραβείο της Académie du Var.