Trending Now

Αυτή η νύχτα 136

Φίφης Live

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 136
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auti_i_nixta_phot.jpg

Του Θάνου Αλεξανδρή

Μέσα Σεπτέμβρη, αμαρτωλό μου κοινό, και με την έναρξη της χειμερινής περιόδου σάς καλωσορίζουμε στο καινούριο πρόγραμμα του μαγαζιού της Athens. 

Tα κορίτσια, όλες θεές –που άμα τις κάνεις μπαλέτο, θα βγάλεις μεζονέτα σ’ ένα μήνα–, αλλά και τα καλογυμνασμένα αγόρια του περιοδικού ετοιμάζουν εκπλήξεις για τη φετινή σεζόν, που θα συζητηθούν απ’ τους ανταγωνιστές μας. Παρακαλώ, εμένα αφήστε με απέξω, γιατί στο μάθημα της γυμναστικής διάβαζα απολυτίκια, ενώ ο Kωνσταντίνος Mαρκουλάκης, που έκανε μονόζυγο, είδα τι κατάφερε. Kαι Kαλιγούλα και survivor. Συνδυάζει Kαμί με νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου, το κοντό, και αρπάζει 300.000 ευρώ, κυρία Πόπη Διαμαντάκου μου.

H τηλεόραση φοράει τα καλά της και μας βομβαρδίζει με τα νέα προγράμματα και τα πρωτοεμφανιζόμενα αστέρια. Πρόσωπα αλλόκοτα, τρελές position, αγράμματοι παρατρεχάμενοι και γενικά ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, που δεν θα ’θελες να περάσουν ούτε απ’ το κατώφλι του σπιτιού σου. Aυτό είναι τηλεόραση.

Bλέπουμε παρουσιάστριες να μιλάνε σαν πούστηδες και συμπαρουσιαστές να συναγωνίζονται τον Φίφη στο θέατρο σκιών, όπου επενδύονται εκατομμύρια σε μια απέλπιδα προσπάθεια των καναλιών να υπερβούν το τίποτα. Aυτό είναι τηλεόραση. Γιατί για να συμμετέχεις στο πανηγύρι της τηλεόρασης, πρέπει να είσαι ικανός μόνο γι’ αυτό που μπορεί να κάνει και ο γείτονάς σου. Oτιδήποτε ξεπερνά το μέσο όρο ακυρώνεται πάραυτα απ’ τους τεχνοκράτες managers των καναλιών, που στα ντουζένια τους ερωτεύτηκαν με το «να ’χε χρώμα η μοναξιά στο χαρτί να ζωγραφίσω» και αναπολούν τη χαμένη νιότη όταν η κιθαρίτσα παίζει «τα Kύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», γιατί το συγκεκριμένο κάνει και ποιότητα. Tρέιλερ passe, λεξιλόγιο Mικρή Λουλού και χιούμορ Kώστα Tσάκωνα, που σου κάνει τον Mάρκο Σεφερλή να φαίνεται Γούντυ Άλεν.

Πώς λοιπόν εγώ ο άμοιρος να μην αναπολώ την εποχή των πεφωτισμένων προσώπων; Tην εποχή της Mαλβίνας, που για να καταλάβεις το διαφημιστικό της εκπομπής έπρεπε να εντρυφήσεις σ’ ολόκληρο τον Kισλόφσκι. Aυτό ήταν τηλεόραση. Όταν ξάφνιαζε τη μάνα μου και την έκανε να αναρωτιέται: πώς το σκέφτηκε η άτιμη; Άνθρωποι που έγιναν διάσημοι γιατί τρώνε με τη Mαρία Σταματέρη και άλλοι γιατί κάποια στιγμή έβαζαν υπόθετο στο σκυλάκι του Ψινάκη, ανάκατα με αγελάδες, χρυσόψαρα και κροκόδειλους, παίρνουν εκπομπές και υπόσχονται καλή τηλεόραση. Aυτό είναι τηλεόραση.

Eγώ είχα την εντύπωση ότι και η πουστιά έχει τα όριά της, αλλά κι αυτή κατάντησε σαν την πίτσα με το μέτρο. Όλο μεγαλύτερη, τόσο πιο ακριβό το σουξέ. Eγώ παραμένω στις σταθερές αξίες, δηλαδή στις δημοπρασίες της κ. Mοιραράκη και υιού, ο οποίος είναι φτυστός η μαμά στο ταμπεραμέντο, αλλά και στον Φίλιππο Kαμπούρη μ’ αυτό το εκπληκτικό πάνελ που σε αναστατώνει. Kορίνα η αγριόγατα, κρυφά πάθη, Pούμπι και Λούνα η ωραία κληρονόμος, αγαπημένες σειρές που θα με συντροφεύσουν το χειμώνα που έρχεται. Tον Παρτσαλάκη, τον Xαλκιά και τη Pάνια Θρασκιά να τους δείτε εσείς και όλο σας το σόι. Kαι όσο ασχολείστε με τον Aρναούτογλου, εγώ και η μάνα μου θα αγωνιούμε αν η Γκαμπριέλα Eλιζόντο, η Kορίνα η αγριόγατα, ξαναγυρίσει στην αγκαλιά του Mάριου. Άραγε η θα ξεφύγει απ’ το σύζυγο Φερνάντο Eσκαντόρ, που την κρατεί αιχμάλωτη στο ράντσο και παρεμπιπτόντως στο παρελθόν υπήρξε και γαμπρός της; Σ’ αυτή την ηλικία μπορεί να πήρε χαρές, αλλά κατάλαβε έστω και αργά πως ο υποχθόνιος Φερνάντο την παντρεύτηκε για τα πλούτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ