Trending Now

Γράμματα 318

Η τρυφερή ιστορία του Aζόρ Το βράδυ της 9 Ιουνίου του 2010, και αφού είχε νυχτώσει για τα καλά,

115098-718271.jpg
Αναγνώστες
ΤΕΥΧΟΣ 318
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9013-20665.jpg

Η τρυφερή ιστορία του Aζόρ

Το βράδυ της 9 Ιουνίου του 2010, και αφού είχε νυχτώσει για τα καλά,  κάποιοι, για άλλη μια φορά, εγκατέλειψαν ένα 3 μηνών μαύρο γερμανικό ποιμενικό σε ένα μαύρο από το σκοτάδι δρόμο. Τι βολικό! Για άλλη μια φορά! Ειδικά όταν αυτό το κουτάβι, πέρα από το ότι βρέθηκε νύχτα και σε άγνωστο περιβάλλον, ήταν και τυφλό! Ευτυχώς ο Αζόρ υπήρξε τυχερός, γιατί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επιστρέφοντας στο σπίτι μας, τον «ψαρέψαμε» από τη μέση του δρόμου.

Αμέσως καταλάβαμε ότι ήταν τυφλός και από την επόμενη μέρα και για τους υπολοίπους δυο μήνες κάναμε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις που χρειάζονταν, πρώτα για να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε καλά και μετά για να τον ετοιμάσουμε για την καινούργια του οικογένεια.

Το συμπέρασμα: Ο Αζόρ γεννήθηκε τυφλός και λόγω της ικανότητας προσαρμογής των σκύλων, ενδέχεται οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του να μην το κατάλαβαν παρά μόνο όταν έγινε 3 μηνών, οπότε και …τον εγκατέλειψαν!

Τι μάθαμε: Η όσφρηση είναι η πιο ισχυρή από τις αισθήσεις του σκύλου, με δεύτερη την ακοή και τρίτη την όραση.

Τα τυφλά σκυλιά χρησιμοποιούν την όσφρηση για να φτιάχνουν το κόσμο που τους περιβάλει, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε εμείς τα μάτια μας για να φτιάξουμε εικόνες. Έτσι μυρίζουν τον κορμό του δέντρου, την πόρτα, την καρέκλα, το χώμα, την άσφαλτο κλπ. και αυτό τους εμποδίζει να σκοντάφτουν και να αποπροσανατολίζονται.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Αζόρ μεγαλώνει βέβαια υγιέστατος μαζί με άλλους 4 τετράποδους, έχει μάθει να τρέχει πάνω κάτω μαζί με όλους και δύσκολα αντιλαμβάνεται ένας ξένος την ιδιαιτερότητά του…

Επίσης τον τελευταίο ένα μήνα έχει πάει για εκπαίδευση, προκειμένου να μάθει όσα περισσότερα γίνεται πριν την υιοθεσία του. Τα πάει καλά με τα παιδιά, τις γάτες και θα του άρεσε και η παρέα ενός αλλού θηλυκού σκύλου. Στις βόλτες είναι υπάκουος και δεν τραβάει.

Τι περιμένει; Την καινούργια του οικογένεια, όπου θα γεράσει όπως ένας οποιοσδήποτε άλλος σκύλος, μέσα στα χάδια, τις βόλτες και τα παιχνίδια και έτσι απλά και αβίαστα θα γίνει ο πιο πιστός σας φίλος!                                          697 2205996

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ