Trending Now

Billie Eilish: Γιατί μας έκανε όλους «στενούς» φίλους στο Instagram;

Όλοι οι ακόλουθοί της μπήκαν σε λίστα «close friends»

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Billie Eilish: Γίναμε όλοι «στενοί» φίλοι της στο Instagram
Η Billie Eilish στην 96η ετήσια τελετή των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες, 10 Μαρτίου 2024. © ΑΠΕ / KYLE GRILLOT

Billie Eilish: Προετοιμάζει το κοινό για το νέο της άλμπουμ με ένα απρόσμενο instagram story 

Το βράδυ της Πέμπτης, 4 Απριλίου 2024, ο κόσμος του διαδικτύου και κυρίως οι φαν της Billie Eilish, συνειδητοποιήσαμε κάτι πολύ περίεργο. Ανήκουμε στη λίστα των «στενών» φίλων της στο Instagram. Τι σημαίνει αυτό; Πως έχουμε πρόσβαση σε stories που δημοσιεύει στην πλατφόρμα αποκλειστικά για τα άτομα που έχει η ίδια επιλέξει να τα βλέπουν. Η κατηγορία «στενοί» φίλοι, επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται πιο προσωπικές ή αστείες στιγμές, σε άτομα που είναι πολύ καλοί φίλοι ή δεν νιώθουν άβολα να εκτεθούν. Έτσι λοιπόν και η Billie Eilish αισθάνθηκε άνετα μαζί μας και αποφάσισε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας. Ή και όχι.

Πώς οι χρήστες των social media έγιναν οι νέοι «close friends» της Billie Eilish;

Billie Eilish: Γιατί μας έκανε όλους «στενούς» φίλους στο Instagram;
© ΑΠΕ /ALLISON DINNER

Όλα ξεκίνησαν στο TikTok, όταν ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται βίντεο με χρήστες που έλεγαν - σχεδόν σοκαρισμένοι - πως έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που ανεβάζει η Billie Eilish στη λίστα «close friends». Τα βίντεο διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο, παρουσιάζοντας μάλιστα σε φωτογραφία το «μυστήριο» αυτό story. Πολλοί πιστεύαμε στην αρχή πως πρόκειται για κάποιο photoshop, όμως η φωτογραφία επαναλαμβανόταν στην πορεία σε πολλά TikTok, κάνοντάς μας να καταλάβουμε ότι όντως κάτι συμβαίνει. Πηγαίνοντας στο Instagram και πληκτρολογώντας Billie Eilish, εμφανίζεται η εικόνα προφίλ της με ένα πράσινο περίγραμμα, κάτι το οποίο συμβαίνει όταν πρόκειται να δει κανείς περιεχόμενο λίστας «close friends». Πατώντας την εικόνα προφίλ της νεαρής ποπ σταρ, εμφανίζεται ένα story στο οποίο απεικονίζεται ένας ουρανός με αστέρια - μάλλον - και ένα χέρι που ξεπροβάλλει κάτω δεξιά της εικόνας.

Τι συμβαίνει με το instagram story της Billie Eilish;

To story της Billie Eilish
Screenshot η δημοσίευση της Billie Eilish στο Instagram © Βαρδάκη Ελένη

Η καλλιτέχνιδα επέλεξε να μοιραστεί αυτό το story με όλους όσους την ακολουθούν, θέλοντας να τους προετοιμάσει για το νέο της άλμπουμ. Μια διαφορετική κίνηση μάρκετινγκ από αυτές που είχαμε συνηθίσει. Ήδη από τον Φεβρουάριο η Billie Eilish είχε ξεκινήσει να μοιράζεται δημοσιεύσεις σχετικές με τον τρίτο της δίσκο, χωρίς όμως να δηλώνει ξεκάθαρα το στυλ και την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το μυστήριο promotion αναστάτωσε ξανά τους φαν πριν μερκές ημέρες, στις 2 Απριλίου του 2024, με μια σειρά από διαφημιστικές πινακίδες που εμφανίζονταν σε διάφορα μέρη και τοποθεσίες. Μεγάλες μαύρες ψηφιακές οθόνες με στίχους σε bold γραμματοσειρά έκαναν το κοινό της να αναρωτιέται τι συμβαίνει με το νέο άλμπουμ. Εκτός από τους στίχους, στις πινακίδες αυτές παρουσιάζεται και το «blohsh», το ανθρωπάκι σύμβολο της καλλιτέχνιδας, με το κεφάλι που γέρνει προς τα αριστερά. Το ανακαλύψαμε πρώτη φορά το 2016, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είναι σαφές το τι συμβολίζει.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως οι στίχοι αλλά και το «blohsh» εμφανίζονται σε μπλε αποχρώσεις, όταν πολύ πρόσφατα η Billie Eilish άλλαξε την εικόνα προφίλ της στο Instagram με ένα έντονο μπλε χρώμα. Πρόκειται για ένα ακόμα «easter egg», ακολουθώντας τη δημοφιλή τακτική της Taylor Swift; Οι φαν εικάζουν πως από στιγμή σε στιγμή θα κυκλοφορήσει ο δίσκος, μέχρι τότε όμως περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια άλλη «ύποπτη» κίνηση. Stay tuned.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ