Trending Now

Μαζικός γάμος 1.200 ζευγαριών στο Μεξικό - Η παράδοση «matrimonio collectivo»

«Οι γάμοι είναι ακριβοί» δήλωσε στο AFP μια σύζυγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Μαζικός γάμος 1.200 ζευγαριών στο Μεξικό - Η παράδοση «matrimonio collectivo»
Μαζικός γάμος 1.200 ζευγαριών στο Μεξικό - Η παράδοση «matrimonio collectivo» © Unsplash

Άγιος Βαλεντίνος: Μαζικός γάμος 1.200 ζευγαριών στο Μεξικό - «Οι γάμοι είναι ακριβοί» δήλωσε στο AFP μια σύζυγος 

Περίπου 1.200 ζευγάρια ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε μια μαζική τελετή στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού την Τετάρτη, σημειώνοντας ρεκόρ στην ετήσια παράδοση της πόλης Nezahualcoyotl για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ζευγάρια διαφορετικών γενεών είπαν το «ναι» στην πλατεία της πόλης, ορισμένα για να εξοικονομήσουν χρήματα και άλλα για να επισημοποιήσουν επιτέλους μακροχρόνιες σχέσεις.

Celebrarán bodas colectivas por Día de San Valentín en Temoaya, Edomex

«Οι γάμοι είναι ακριβοί» δήλωσε στο AFP η νεόνυμφη Ροσαλίν Ρουίς, 28 ετών.

Τα κίνητρα όλων διαφορετικά αλλά ο σκοπός κοινός

Ντυμένη στα λευκά, σφράγισε την ένωσή της με τον σύντροφό της με έναν πιο «προσιτό» τρόπο, μέσω του φετινού «matrimonio colectivo» ή συλλογικού γάμου.

Τα κίνητρα όλων διαφορετικά αλλά ο σκοπός κοινός. Ζευγάρι πααρακινήθηκε από την επιθυμία να έχει μια «διαφορετική εμπειρία», ενώ για άλλο ζευγάρι ήταν η ευκαιρία για το LGBTQ ζευγάρι να δικαιώσει τα «ίσα δικαιώματα».

Στην πλατεία ξέσπασαν χειροκροτήματα όταν η Sonia Cruz, διευθύντρια του κρατικού ληξιαρχείου, κήρυξε τα ζευγάρια ενωμένα με «νόμιμο γάμο» και τους κάλεσε να φιληθούν.

Η φετινή τελετή, που χρηματοδοτήθηκε από το γραφείο του τοπικού δημάρχου, βράβευσε επίσης τα τρία μακροβιότερα παντρεμένα ζευγάρια του Nezahualcoyotl, μεταξύ των οποίων και ένα με 50 χρόνια γάμου, τα οποία έλαβαν τηλεοράσεις και πολυθρόνες.

Ένας παρόμοιος μαζικός γάμος την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Νικαράγουα είδε 200 ζευγάρια να παντρεύονται στις όχθες της λίμνης Xolotlan της Μανάγκουα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ