Trending Now

Oι «Simpsons» είχαν προβλέψει πριν οκτώ χρόνια το Apple Vision Pro Headset

Ως γνωστόν είχαν προειδοποιήσει και για τον Ντόναλντ Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Simpsons: Είχαν προβλέψει πριν οκτώ χρόνια το Apple Vision Pro Headset
© ΧVisionaryVoid

«Simpsons»: Πριν οκτώ χρόνια το Apple Vision Pro Headset είχε εμφανιστεί σε επεισόδια τους

Οι σεναριογράφοι της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» έχουν ένα φανταστικό τρόπο να προβλέπουν το μέλλον. Aυτή την φορά όπως φαίνεται ήταν μπροστά ακόμα και από τον CEO της Apple Τιμ Κουκ έχοντας προβάλλει πριν οκτώ χρόνια ένα προϊόν σαν το Αpple Vision Pro Headset. 

Στο επεισόδιο «Friends and Family»

Σε ένα επεισόδιο με τίτλο «Friends and Family» που προβλήθηκε το 2016, οι Simpsons είχαν σκηνές με ανθρώπους να κυκλοφορούν με μάσκα εικονικής πραγματικότητας (VR), παρόμοια με την πρόσφατη παρουσίαση του Vision Pro της Apple. Το επεισόδιο έδειχνε χαρακτήρες που χρησιμοποιούσαν ακουστικά VR στην καθημερινή τους ζωή με κωμικό τρόπο.

Πώς λειτουργεί το Apple Vision Pro

Το Apple Vision Pro είναι ένα σετ ακουστικών μικτής πραγματικότητας που εμφανίζει περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο και επικαλύπτεται από το φυσικό αλλά και το εντελώς καθηλωτικό εικονικό περιεχόμενο. Η συσκευή αυτή, ωστόσο, δεν είναι διαφανής και έτσι όλα όσα βλέπετε, είναι ψηφιακά. Για το περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας που δεν εξαφανίζει το περιβάλλον σας, η Apple χρησιμοποιεί κάμερες που χαρτογραφούν αυτό που βρίσκεται μπροστά σας, μεταφράζοντάς το σε μια επαυξημένη ψηφιακή εικόνα με εικονικά στοιχεία.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το macrumors.com, η Apple χρησιμοποιεί εξωτερικές και εσωτερικές κάμερες για το στοιχείο επαυξημένης πραγματικότητας της συσκευής. Μάλιστα, οι κάμερες είναι σε θέση να χαρτογραφήσουν τον χώρο γύρω σας και να προβάλλουν τον πραγματικό κόσμο στη συσκευή οπότε, παρ' όλο που δεν βλέπετε στην πραγματικότητα αυτό που υπάρχει γύρω σας χρησιμοποιώντας διαφανή γυαλιά, ουσιαστικά βλέπετε μια ακριβή εικόνα του πραγματικού σας περιβάλλοντος.

Με αυτή τη δυνατότητα, η Apple μπορεί να σας δείξει τρισδιάστατα παράθυρα, αντικείμενα και περιεχόμενο στον πραγματικό σας χώρο ή οι κάμερες μπορούν να απενεργοποιηθούν για να αποκλείσουν τον κόσμο και να παρέχουν ένα εντελώς εικονικό περιβάλλον. Η Apple εστιάζει στην ικανότητα της συσκευής να επιτρέπουν την εργασία, την κατανάλωση περιεχομένου, το παιχνίδι, την επικοινωνία και άλλες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν «οπουδήποτε» μόνο με το Vision Pro.

A Guided Tour of Apple Vision Pro

Οι άλλες προβλέψεις

Από την κυκλοφορία της σειράς το 1989, οι Simpsons έχουν προβλέψει με ακρίβεια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει πρόεδρος, ότι η ότι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον θα πετάξει στο διάστημα, τα έξυπνα ρολόγια και πολλά άλλα. 

Στο επεισόδιο της 6ης σεζόν, «Lisa's Wedding», υπήρχαν περισσότερα από μερικά αστεία για τη μελλοντική τεχνολογία, με μόνο ένα να προβλέπει το μέλλον σωστά. Το επεισόδιο έδειξε μια σύντομη στιγμή όπου ο Χιου μιλάει στο ρολόι του, προβλέποντας την άνοδο των έξυπνων ρολογιών σχεδόν δύο δεκαετίες πριν παρουσιαστεί το πρώτο στον κόσμο.

Ο παραγωγός των «The Simpsons», Αλ Τζιν, αποκάλυψε ότι η σειρά προέβλεψε την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2024. Ο Αλ Τζιν, ανάρτησε στο Twitter ένα απόσπασμα από επεισόδιο του 2000 με τον Χόμερ Σίμπσον και μια πινακίδα για την προεδρική εκστρατεία που έγραφε «Τραμπ 2024». Το εν λόγω απόσπασμα προέρχεται από το επεισόδιο «Bart to the Future», στο οποίο το κοινό βλέπει την Πρόεδρο, Λίζα Σίμπσον, να μιλά για την προεδρία του Τραμπ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ