Trending Now

Faith Popcorn: Η διάσημη μελλοντολόγος και trend-spotter προβλέπει τις νέες τάσεις

Holoportation, ερωτικά τρίγωνα με ρομπότ και αιωνόβια κατοικίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Faith Popcorn: Η διάσημη μελλοντολόγος και trend-spotter προβλέπει τις νέες τάσεις - Holoportation, ερωτικά τρίγωνα με ρομπότ και αιωνόβια κατοικία
© Boris Spremo/Toronto Star via Getty Images

Faith Popcorn: Η διάσημη μελλοντολόγος και trend-spotter προβλέπει τις νέες τάσεις - Holoportation, ερωτικά τρίγωνα με ρομπότ και αιωνόβια κατοικίδια

Επικοινωνία με ολογράμματα, ερωτικά τρίγωνα με ρομπότ και επέκταση της ζωής των κατοικίδιών μας βρίσκονται στην πιο πρόσφατη λίστα προβλέψεων από την Faith Popcorn, την διάσημη μελλοντολόγο και trend-spotter που καθιέρωσε τους όρους «cocooning» και «cashing out».

BEAMED from LA to SF using PORTL HoloPortation technology

Η εταιρεία της Popcorn, η BrainReserve, έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εταιρειών στο Fortune 500 ως πελάτες και η «TrendBank» της με τις «παγκόσμιες τάσεις που ξεδιπλώνουν το μέλλον» έχει αποδειχθεί απίστευτα ακριβής στις προβλέψεις της. Η Faith Popcorn αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η πιο σημαντική μελλοντολόγος και έχει ονομαστεί «The Trend Oracle» από τους New York Times και «The Nostradamus of Marketing» από το περιοδικό Fortune.

Με ένα τεκμηριωμένο ποσοστό ακρίβειας 95%, η Popcorn προέβλεψε τα πάντα, από το άγχος της κλιματικής αλλαγής έως την AI. Προέβλεψε την άνοδο της τηλεϊατρικής, των εικονικών ταξιδιών και την τεχνολογία των ρομπότ συντροφιάς. Η Popcorn ήταν αυτή που συμβούλεψε την Coca-Cola, το 1981 να μπει στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού και είπε στην Kodak στα τέλη της δεκαετίας του 1980 να αναπτύξει την ψηφιακή φωτογραφία.

Προβολή ολογραμμάτων με την τεχνολογία Holoportation

Πρόσφατα η Popcorn ξεκίνησε μια συνεργασία με την Proto Inc. προωθώντας την τεχνολογία προβολής ολογραμμάτων («holoportation») που επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταδίδουν τρισδιάστατες εικόνες του εαυτού τους σε άλλα μέρη, γνωστή ως Proto Hologram.

«Νομίζω ότι είμαστε ένα βήμα πριν από το ταξίδι στο χρόνο», είπε η Popcorn σε συνέντευξη στο Axios. «Νομίζω ότι απέχουμε από το ταξίδι στο χρόνο, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το πιο κοντινό που έχουμε φτάσει μέχρι τώρα».

«Ξεκίνησα την Proto Inc. για να υλοποιήσω το μέλλον που μας έκαναν να πιστέψουμε με σειρές όπως οι Jetsons και το Star Trek», είπε ο David Nussbaum, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. «Η Faith Popcorn ήταν πάντα ο νούμερο ένα πρωταθλητής όσων αφορά στην πρόβλεψη του μέλλοντος, οπότε είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να την έχουμε στο πλευρό μας».

Το Proto χρησιμοποιεί την τεχνολογία «holoportation», μεταδίδοντας μια εικόνα του εαυτού σας σε πραγματικό χρόνο, κάτι σαν μια 3D κλήση Zoom.  «Το Proto είναι σχεδιασμένο για την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης», όπως δηλώνει η εταιρία.

Faith Popcorn: Η διάσημη μελλοντολόγος και trend-spotter προβλέπει τις νέες τάσεις
Η Faith Popcorn στην παρουσίαση του Proto Hologram © Instagram / faithpopcorn

Από τους πιο διάσημους που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία είναι και ο ηθοποιός και παραγωγός Howie Mandel γνωστός ως ένας από τους κριτές του «America's Got Talent». Χρησιμοποιεί το Proto από το γραφείο του, για να προβάλει τον εαυτό του σε μέρη που δεν μπορεί να είναι προσωπικά όπως εμπορικές εκθέσεις ή συνέδρια.

Ο Mandel είπε στο Fox News Digital τον Σεπτέμβριο, «Χρησιμοποιώ την AI. Έχω AI στο γραφείο μου». Συνέχισε, εξηγώντας, «Δουλεύω με την εταιρεία που δημιούργησε το Proto. Και μου αρέσει η ικανότητα να κάνω περισσότερα πράγματα από όσα μπορώ και να βρίσκομαι σε περισσότερα μέρη από ό,τι μπορώ με τη χρήση της τεχνολογίας».

Ωστόσο, ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε να υπάρχει κάποια νομική ρύθμιση όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη. «Νομίζω ότι εφόσον έχουμε το δικαίωμα να κατέχουμε και να επωφελούμαστε από εικόνες και υλικό που είτε δημιουργήσαμε είτε μας μοιάζουν, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την τεχνητή νοημοσύνη», είπε.

Proto Hologram on NBC Dayton, Ohio with Howie and David

Η νέα τεχνολογία επίσης προβλήθηκε και στην τελευταία σεζόν του «Keeping Up With the Kardashians», όπου η Kris Jenner έκανε φάρσα στην Khloe Kardashian με μια ολογραφική εκδοχή του εαυτού της.

Kris Jenner Becomes A Hologram | Kardashianshulu

Η Popcorn, που επινόησε τον όρο «cocooning» το 1981 (αναφέρεται στην ανάγκη να προστατευθεί κανείς από την σκληρή και απρόβλεπτη πραγματικότητα του έξω κόσμου - η μετατροπή ενός σπιτιού σε φωλιά), λέει ότι ο όρος είναι πιο επίκαιρος από ποτέ και θα αυξήσει τη ζήτηση για το Proto. «Νομίζω ότι θα υπάρχει σε κάθε τοίχο  - όχι πάνω στον τοίχο, αλλά μέσα στον τοίχο - σε πολλά μέρη παγκοσμίως», είπε. «Θα είναι ενσωματωμένο στο περιβάλλον γύρω σου».

Οι προβλέψεις της Faith Popcorn απηχούν μέχρι σήμερα

Το 2006 προέβλεψε μια στροφή προς περισσότερη σωματική επαφή, συμπεριλαμβανομένων των «μηχανοποιημένων θαλάμων αγκαλιάς». Είπε επίσης ότι η πρόοδος της Γενετικής θα επιτρέπει στους ανθρώπους να σχεδιάζουν κατοικίδια με κομμάτια από το δικό τους DNA, ώστε οι σκύλοι και οι γάτες να τους μοιάζουν.

Πρόβλεψε επίσης προϊόντα που ρυθμίζουν την διάθεση, όπως ρούχα με «νευροχημικά» για ενίσχυση της αυτοπεποίθησης ή της πνευματικής διαύγειας, καθώς και προϊόντα που εκπαιδεύουν τον εγκέφαλο ανεβάζοντας το επίπεδο νοημοσύνης.

Η Los Angeles Times το 2008, μετά τις προβλέψεις της Popcorn για μια περίοδο πέντε ετών, της απέδωσε τις τάσεις «food coaches» και «transcouture».

Το 2014, προέβλεψε στο The Hollywood Reporter ότι ο κινηματογράφος θα μετατραπεί σε ένα καθηλωτικό υπερθέαμα και η ταινία θα εξελίσσεται γύρω από τον θεατή, ο οποίος θα μπορεί να επιλέξει το δικό του avatar και να συμμετέχει.

Το 2015, επανέλαβε την πρόβλεψη του 1991 ότι τα «ανθρωποειδή ρομπότ» θα μετατραπούν σε συντρόφους, αλλά και εργάτες. Σε ένα συνέδριο της IBM, προέβλεψε ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στον ανεπτυγμένο κόσμο και ότι οι κυβερνήσεις θα εισάγουν έναν «φόρο ανεργίας» ως κίνητρο για να κρατήσουν τους ανθρώπους απασχολούμενους.

Τέλος, προέβλεψε «διακοπές εικονικής πραγματικότητας» και είπε ότι ο μέσος ενήλικας θα εργάζεται σε πολλές εταιρείες ταυτόχρονα.

Faith Popcorn: Η διάσημη μελλοντολόγος και trend-spotter προβλέπει τις νέες τάσεις
Η Faith Popcorn μαζί με τον David Nussbaum, διευθύνοντα σύμβουλο της Proto Inc. © Instagram / protohologram

Ερωτικά τρίγωνα με ρομπότ και αιωνόβια κατοικίδια

Εκτός από την τεχνολογία ολογράμματος, η Popcorn εντυπωσιάζεται επίσης από την τάση προς τον πολυερωτισμό και προβλέπει ότι τα ρομπότ θα είναι μέρος της εξίσωσης. «Όταν διατηρείς ερωτικό τρίγωνο συμπεριλαμβανομένου ενός ρομπότ, μην σκέφτεσαι ότι το ρομπότ μπορεί να είναι μια μηχανή - ένα ρομπότ μπορεί να είναι όμορφο», είπε. «Αυτό το ον ξέρει καλύτερα πώς να μεσολαβήσει μεταξύ των δυο σας».

Για την τεχνητή νοημοσύνη δήλωσε ότι θα μας ωφελήσει μακροπρόθεσμα. «Η ΑΙ μπορεί να αντικαταστήσει τόσα πολλά από τα πράγματα που κάνουμε με πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι εμείς», είπε. «Είναι υπέροχο, εκτός αν έχετε μία από αυτές τις δουλειές που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει καλύτερα από εσάς».

Η Popcorn, που έχει τρία σκυλιά, προβλέπει ότι σύντομα η επιστήμη θα είναι σε θέση να επεκτείνει τη ζωή των κατοικίδιων: «Δεν θέλω να κλωνοποιήσω έναν σκύλο - θέλω να παρατείνω τη ζωή του».

Τα trends που πρόβλεψε η Popcorn έχουν αντέξει στο χρόνο μέχρι σήμερα:

«Cashing out»: μια τάση που παρατηρήθηκε τη δεκαετία του 1980 και αναφέρεται στην ανάγκη των ανθρώπων να αναζητήσουν ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. «Εργαζόμενες γυναίκες και άνδρες που αμφισβητούν την προσωπική/επαγγελματική τους επιτυχία και επιλέγουν μια πιο απλή ζωή».

«AtmosFear»: ο φόβος και το άγχος για την μόλυνση του πλανήτη. Ο όρος εισήχθη τη δεκαετία του 1990, πολύ πριν η κλιματική αλλαγή γίνει ευρέως αποδεκτή.

«Clanning»: επινοήθηκε τη δεκαετία του 1980 και αναφέρεται στο να ανήκει κανείς σε μια ομάδα με κοινό τρόπο σκέψης και ιδανικά, επικυρώνοντας το ίδιο του το σύστημα πεποιθήσεων.

Η Popcorn προβλέπει ότι το Proto θα είναι χρήσιμο παντού, από μια φιγούρα του Γκάντι στο σαλόνι, μέχρι την virtual παρουσία σε μια συναυλία της Taylor Swift. «Αν έχετε δει ποτέ τρεχούμενο νερό στο Proto, νιώθετε ότι θα μπορούσατε να το πιείτε, η ανάλυση είναι τόσο καλή», είπε. «Είναι το απόλυτο σύστημα επικοινωνίας, τρισδιάστατο με σάρκα και οστά - σαν την πραγματική ζωή». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ