Trending Now

O νεαρός άνδρας στην Υεμένη με τα προσωνύμια «καυτός Χούθι» και «Τιμοτέ Σαλαμέ των Χούθι»

Το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν πρόκειται για πειρατή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Xoύθι: Ο πειρατής που έγινε γνωστός ως Τιμοτέ Σαλαμέ
© Τik Tok

Υεμένη: Ο άνδρας που χαρακτηρίζεται «καυτός Χούθι»

Ο Ρασίντ Αλ Χαντάντ έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού μοιράστηκε πλάνα πάνω σε πλοίο που καταλήφθηκε από τους Χούθι στην Υεμένη με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν «καυτό Χούθι» και άλλοι ως «Τιμοτέ Σαλαμέ των Χούθι».

«Υποστηρίξτε την Παλαιστίνη»

«Δεν μιλάω για ομορφιά ή οτιδήποτε άλλο, αλλά το θέμα μας είναι η Παλαιστίνη και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για ομορφιά», έγραψε στα αραβικά, με αφορμή τον τίτλο «'Καυτός' πειρατής Χούθι».«Ελπίζω ότι το μήνυμά μου θα φτάσει σε εσάς, μια ελεύθερη Παλαιστίνη, και θα [πολεμήσουμε] κατά της ισραηλινής επίθεσης που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε.

Αφού έδειξε την υποστήριξή του προς τους Παλαιστίνιους, οι λογαριασμοί του Αλ Χαντάντ σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης -συμπεριλαμβανομένων του Instagram, του TikTok και του Snapchat- συγκέντρωσαν χιλιάδες οπαδούς.

Ένα απόσπασμα που αναρτήθηκε στο Instagram τη Δευτέρα έδειχνε τον Αλ Χαντάντ στο Galaxy Leader. Η αραβική λεζάντα έγραφε: «Ο Χάντλαντ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Το πλοίο είναι πλέον δικό μας, μην το ψάχνετε πια».

Δεν είναι γνήσιος πειρατής των Χούθι

Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι γνήσιος πειρατής Χούθι και δεν έχει μοιραστεί πλάνα από την στιγμή της πειρατεία στο Galaxy Leader ή από οποιοδήποτε άλλο πλοίο. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του στο Threads, ως «προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, ηθοποιός και φωτογράφος».

Ο Αλ Χάνταντ έχει 27.000 followers στο Instagram και 10.000 στο X. Έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και views στο TikTok και στο Instagram.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ