Trending Now

Καλλιτέχνης στον Καναδά παρουσιάζει σε δημόσια θέα πρωτότυπα γλυπτά από γρανίτη

Έχουν δημιουργηθεί από παρατημένα αντικείμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλλιτέχνης στον Καναδά παρουσιάζει σε δημόσια θέα πρωτότυπα γλυπτά από γρανίτη

Καναδάς: Διαδραστικά γλυπτά από γρανίτη - Έχουν δημιουργηθεί από παρατημένα αντικείμενα

Στον Καναδά ο καλλιτέχνης Baptiste Debombourg σκόρπισε σε συνοικία του Κεμπέκ ένα τζετ σκι, ένα τετράτροχο και μία γουρούνα από γρανίτη. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν και να καθίσουν σε αυτά τα διαδραστικά γλυπτά.

Με την επωνυμία «Radical Nature», αυτή η σειρά ογκόλιθων γλυπτών φιλοτεχνήθηκε σχολαστικά χρησιμοποιώντας ανεπεξέργαστο γρανίτη, ο οποίος αντλήθηκε από την εταιρεία λατομείων Polycor Inc., σε συνδυασμό με μέρη αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που είχαν πεταχτεί, βαμμένα εκ νέου στοιχεία, και εποξειδική ρητίνη. Πρόθεση του Debombourg είναι να δείχνουν τα έργα τέχνης του όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά και το τζετ σκι είναι απόδειξη ότι επιτυγχάνει τον στόχο του.

«Να έρθει ο κόσμος σε διάδραση»

Μέσω των γλυπτών του, ο καλλιτέχνης μελετά τις σχέσεις μεταξύ ατόμων και αντικειμένων, και στη «Radical Nature» αυτή η καλλιτεχνική φιλοσοφία του εκφράζεται με το ότι σχεδίασε τα γρανιτένια οχήματα ώστε ο κόσμος να μπορεί να έρθει σε διάδραση με αυτά. Ο ίδιος, με χιούμορ, δήλωσε:

«Είστε ελεύθεροι να ανεβείτε πάνω, αλλά το να επιτύχετε κίνηση προς τα μπρος ενδέχεται να αποδειχθεί πρόκληση. Η γουρούνα στο στυλ των Flintstones, το προσωπικό σας τζετ σκι και το τετράτροχο όχημα είναι στην κυριολεξία αμετάβλητα» (σ.σ. «set in stone» είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί).

Το πρότζεκτ υλοποιήθηκε για το PASSAGES INSOLITES 2023, μία διαδρομή δημόσιας τέχνης. Η φετινή εκδήλωση, η οποία είναι η δέκατη ετήσια με στόχο να εκπλήξει το κοινό και να κινήσει το ενδιαφέρον του μέσω τέχνης ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ