Trending Now

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Κόκοτα στη δεξίωση Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου (βίντεο)

Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Σταμάτη Κόκοτα στη Δεξίωση του λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου
© Chip Somodevilla/Getty Images

Ρίτα Γουίλσον: Στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου - Το τραγούδι του Σταμάτη Κόκκοτα, ο Τζο Μπάιντεν και η δήλωση του Τομ Χανκς

Η Ρίτα Γουίλσον και ο Τομ Χανκς βρέθηκαν στη δεξίωση που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου και η γνωστή ηθοποιός θέλησε να προσδώσει έντονο «άρωμα» Ελλάδας, τραγουδώντας στους καλεσμένους ένα τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα

Η Ρίτα Γουίλσον έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε στα ελληνικά το «Μια παρένθεση και μόνο» με τη συνοδεία φυσικά μπουζουκιού, αλλά και χειροκροτημάτων από τους καλεσμένους. 

Φυσικά, αυτό δεν ήταν το μοναδικό τραγούδι που είπε στην ξεχωριστή βραδιά για την ελληνική ομογένεια. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξήρε το ταλέντο της Ρίτα Γουίλσον και αστειεύτηκε με την επιλογή της να παντρευτεί τον Τομ Χανκς, ο οποίος και ανέβηκε στη σκηνή. «Το ταλέντο σου είναι απίστευτο. Και το μόνο που με ανησυχεί είναι το γούστο σου στους άνδρες», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον Τομ Χανκς να του απαντά: «δεν είμαι Έλληνας αλλά είχα τη λογική να παντρευτώ μία Ελληνίδα».

Ο Τζο Μπάιντεν που νιώθει «Μπαϊντενόπουλος» και οι αναφορές στην Ελλάδα

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την 25η Μαρτίου ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «ο κόσμος οφείλει μεγάλο χρέος στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της επαναστατικής ιδέας της δημοκρατίας — και ήταν επαναστατική εκείνη την εποχή — που συνεχίζει να αποδίδει για τους ανθρώπους μέχρι σήμερα. Πριν από χιλιάδες χρόνια, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης είπε "Γνώρισε τον εαυτό σου. Μάθε τον εαυτό σου”. Λοιπόν, για να γνωρίσουμε αληθινά την Αμερική, πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία και τις ελπίδες μας — πρέπει να γνωρίζουμε λίγα πράγματα για την Ελλάδα για να την κατανοήσουμε πραγματικά. Η Ελλάδα είναι συνυφασμένη στα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας και του έθνους μας. Το βλέπουμε σε όλη αυτή την πόλη, από τις στήλες του Καπιτωλίου έως τις φιγούρες που πλαισιώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο, εμπνευσμένο από τη Θέμιδα την Ελληνίδα θεά του νόμου και της δικαιοσύνης. Και περισσότερο από αυτό, το νιώθουμε στην ψυχή του έθνους μας. Οι ΗΠΑ είναι το μόνο έθνος στον κόσμο που βασίζεται σε μια ιδέα. Μια ιδέα. Κάθε άλλο έθνος στον κόσμο βασίζεται στη γεωγραφία, την εθνικότητα ή τη θρησκεία. Αλλά βασιζόμαστε σε μια ιδέα — και δεν είναι υπερβολικό να το προτείνουμε — στην ιδέα ότι όλοι έχουμε δημιουργηθεί ίσοι. Κανένα άλλο έθνος δεν βασίζεται σε μια ιδέα. Και ήταν ουσιαστικά ελληνική ιδέα από νωρίς. Πραγματικά το εννοώ. Ήταν τα ελληνικά όλα αυτά τα χρόνια πριν που ενέπνευσαν τους διαμορφωτές να πιστέψουν σε αυτή τη ριζοσπαστική ιδέα και να οικοδομήσουν — να χτίσουν ένα έθνος γύρω από αυτήν» πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε στα ελληνικά στον Λευκό Οίκο και τη δεξίωση για την 25η Μσρτίου
© Chip Somodevilla/Getty Images

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναφέρθηκε και στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και «στις οικογένειες σε όλη την Ελλάδα — την Ελλάδα που θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ήταν ένα τραγικό, τραγικό ατύχημα, και είναι στις προσευχές μας. Και η Τζιλ και εγώ, και ο αμερικανικός λαός, λυπηθήκαμε βαθιά από αυτή την τραγωδία. Και οι προσευχές μας συνεχίζουν να είναι με τον ελληνικό λαό, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και εκείνων που αναρρώνουν από αυτά τα τραύματα. Και σήμερα το απόγευμα, τιμούμε τη βαθιά ιστορία των ενωμένων — τα έθνη μας, είμαστε — και τιμούμε τις ζωές που κόπηκαν απότομα τον περασμένο μήνα επίσης».

US President Joe Biden hosts a reception celebrating Greek Independence Day

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ