- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το post της ημέρας: Idra Kayne
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση της Idra Kayne για τα ρατσιστικά σχόλια του Βασίλη Τσιάρτα.
«Πρωινό σεντόνι γιατί το έχετε ανάγκη:
Δίνω συνέντευξη στην Καθημερινή περί ρατσισμού και προσωπικών μου βιωμάτων, γίνεται έξαλλος ο Τσιάρτας. Αναδημοσιεύει τη συνέντευξή μου μου με σχόλιο ότι Αφροέλληνες δεν υπάρχουν, μόνο λαθροεισβολείς και ξεκινάει το πανηγύρι.
Αρχικά ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον καθένα ξεχωριστά που μπήκε στη διαδικασία να μου στείλει μήνυμα υποστήριξης και να πάρει θέση απέναντι στον ρατσιστικό οχετό του κυρίου Τσιάρτα. Όλα καλά μανάρια μου, δε μασάω, μόνο γελάω. Ξέρετε όμως τι δεν θα καταλάβω ποτέ; Τα άτομα που μπήκαν στη διαδικασία να μου πουν να μην ασχολούμαι, να μη σπαταλάω ενέργεια σε άτομα σαν τον εν λόγω κύριο γιατί του δίνω αξία, να μην “ξεφτιλίζομαι” απαντώντας του και και και. Και η αλήθεια είναι ότι δεν απάντησα ποτέ στον κύριο Τσιάρτα προπσωπικά. Ανέβασα απλά screenshot του δημόσιου και προσβλητικού προς εμένα tweet του. Και ξεκίνησε ο πόλεμος.
Ακούστε μαναρίνια μου. Αν θέλετε να αλλάξει ποτέ ΚΑΤΙ σε τούτο τον κοσμάκη, δεν θα αλλάξει δείχνοντας “ανωτερότητα” και κρατώντας στάση “απλά απαξιώ”. Αυτό το κάνω στα δεκάδες ρατσιστικά μηνύματα που λαμβάνω στο inbox μου κάθε φορά που θα ΤΟΛΜΗΣΩ να μιλήσω για το ΒΙΩΜΑ μου. Επειδή όμως, καλώς ή κακώς, λόγω επαγγελματικής ιδιότητας έχω βήμα, ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ. Όχι μόνο για την παρτάρα μου, αλλά γιατί θέλω δε θέλω, το οφείλω σε αυτούς που μίλησαν πριν από εμένα για εμένα, σε αυτούς που νιώθουν ότι δεν έχουν φωνή, σε αυτούς που μπορεί στα μούτρα μου να βλέπουν κάτι από εκείνους. Μην ξεχνάμε ότι με την “ανωτερότητα” και το “απλά απαξιώ” μια μέρα ξυπνήσαμε και η Χρυσή Αυγή, τσουπ, ήταν στη Βουλή. Στη Βουλή ρε! Ελληνίδα είμαι και ξέρω από τη μέρα που γεννήθηκα ότι ο Έλληνας άμα το πρόβλημα δεν έρθει στην πόρτα του δεν θα ασχοληθεί. Ε λοιπόν εμένα το πρόβλημα είναι στην πόρτα μου από την ώρα που βγήκα από την κοιλιά της μάνας μου και ΘΑ ΜΙΛΑΩ, ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ. Κάντε μου τη χάρη και αφήστε τις νουθεσίες. Με αγάπη πάντα γιατί είμαι και ζουζούνα καταβάθος.
#όλααυτάχωρίςκαφέ #τόσοέξαλλη»
Πρωινό σεντόνι γιατί το έχετε ανάγκη: Δίνω συνέντευξη στην Καθημερινή περί ρατσισμού και προσωπικών μου βιωμάτων,...
Posted by Idra Kayne on Friday, March 24, 2023
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τέσσερις αδελφές βρίσκονται στην περιοχή για ερευνητικό πρόγραμμα
Ένα απίθανο βίντεο τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Μπορείτε να δώσετε άρωμα και γεύση σε αυτά τα δύο φρούτα, στο σπίτι, με απολύτως φυσικό τρόπο
Τι μας δείχνει η εμφάνισή της στο Coachella για το brand relevance, το ρίσκο και τη διαχρονική αξία
Συγκινητικές στιγμές στον χορό του σχολείου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε στους παίκτες και το «Γεράκι»
Λένε ότι η πιο γνήσια περιφρόνηση είναι η ανεπιτήδευτη κι αυτή η λουόμενη μόλις το απέδειξε
Στις 23-24-25 Απριλίου, στην Ερμού, θα βρεις χαμένους θησαυρούς που μπορούν να γίνουν δικοί σου
Διχασμένο το διαδίκτυο για την απόφασή της να δημοσιοποιήσει το ατύχημα την ίδια μέρα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Όταν οδηγός που τον κατέγραφε τού φώναξε «ωραίο ποδήλατο», εκείνος απάντησε με απόλυτη ψυχραιμία: «Ευχαριστώ»
Η νέα τάση «Grannycore» κάνει το πλέξιμο και την κηπουρική viral
Βρήκε θαλπωρή σε άλλο θηλυκό ελέφαντα που δεν είχε αποκτήσει ποτέ δικό της μικρό
Σε άλλη περίπτωση, χορήγησε λάθος φαρμακευτική αγωγή, προκαλώντας επιπλέον επιπλοκές
Με αυτόν τον τρόπο, εισέπραττε περίπου 1.000 λίρες τον μήνα
Η αλλαγή που φαίνεται… και εξηγείται
Το ζευγάρι είχε επιλέξει συνειδητά να μην αφαιρεί καμία τρίχα από το σώμα του τα τελευταία χρόνια
Ο κλήρος έπεσε σε έναν 58χρονο από το Παρίσι - Τα έσοδα από δημοπρασία πάνε για καλό σκοπό
Το πολιτικό μήνυμα πίσω από την κίνηση αυτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.