- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
H Google τιμά με doodle την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που στηρίζουν η μία την άλλη
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023: Η Google γιορτάζει τη σημερινή ημέρα με ένα doodle
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, και η Google αφιερώνει το Doodle της σε όλες τις γυναίκες.
Τα χρονογραφήματα σε κάθε γράμμα «GOOGLE» υπογραμμίζουν μόνο μερικούς από τους πολλούς τομείς, στους οποίους οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν η μία την άλλη για να προχωρήσουν και να βελτιώσουν η μία την ποιότητα ζωής της άλλης.
«Γυναίκες που συγκεντρώνονται για να εξερευνήσουν, να μάθουν και να συσπειρωθούν για τα δικαιώματά τους. Γυναίκες που φροντίζουν τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Γυναίκες που αποτελούν κρίσιμα συστήματα υποστήριξης η μία για την άλλη στη μητρότητα. Προς τιμή των γυναικών σε όλο τον κόσμο που στηρίζουν η μία την άλλη σε όλες τις πτυχές της ζωής - Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!», αναφέρει η Google.
New Google Doodle has been released: "International Women's Day 2023" :)#google #doodle #designhttps://t.co/7AWUD2RF44 pic.twitter.com/02K2xHiL3k
— Google Doodles EN (@Doodle123_EN) March 7, 2023
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.
Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.
Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η ισότητα της γυναίκας με τον άνδρα είναι ένα απραγματοποίητο όνειρο όχι μόνο στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε, στις 6 Μαρτίου 2023, ότι η «ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών παγκοσμίως είναι ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση «σε 300 χρόνια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αναπάντεχο gossip που ακούστηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή
Η αντίδραση της αστυνομίας και το χιούμορ του δήμου
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Το κόλπο για να μην περιμένεις 3 εβδομάδες έχει μια σκοτεινή πτυχή
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από την ίδια
Ο Νταν Λέβι κατηγόρησε τον κωμικό Σέιν Γκίλις για μισογυνισμό
Εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου
Τι απάντησε η Frontier Airlines
Έγινε η πρώτη γυναίκα στη χώρα που πέταξε μόνη της με μαχητικό αεροσκάφος Saab JAS 39C Gripen
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία που την «έκαψε»
Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Η 30χρονη ηθοποιός παρέμεινε καθιστή όταν η πρώτη κυρία της Γαλλίας την πλησίασε και την χαιρέτησε στην επίδειξη της Louis Vuitton
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.