Trending Now

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μεταμφιέστηκε σε Αλίκη Βουγιουκλάκη (βίντεο)

Η σατιρική ανάρτηση για τον αντικαπνιστικό που δίχασε το Instagram

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δημοφιλής τραγουδιστής μεταμφιέζεται στην αείμνηστη ηθοποιό - Η χιουμοριστική ανάρτησή του για τον αντικαπνιστικό και οι αντιδράσεις.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης μεταμφιέστηκε σε Αλίκη Βουγιουκλάκη θέλοντας να σχολιάσει τον αντικαπνιστικό νόμο © NDP Photo / Ανδρέας Νικολαρέας

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δημοφιλής τραγουδιστής μεταμφιέζεται στην αείμνηστη ηθοποιό - Η χιουμοριστική ανάρτησή του για τον αντικαπνιστικό και οι αντιδράσεις.

Μια νέα ανάρτηση έκανε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, η οποία έγινε αμέσως viral, αλλά και δίχασε τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής «μεταμφιέστηκε» σε Αλίκη Βουγιουκλάκη και επανέλαβε δηλώσεις που είχε κάνει η σταρ στους διαδρόμους του Εφετείου, όταν ένας συνεργάτης της, την κατηγόρησε πως έσβησε ένα τσιγάρο στο πρόσωπό του.

«Δεν έχω να πω τίποτα, μόνο ότι χαίρομαι πάρα πολύ που η υπόθεση αυτή, που τόσο με ταλαιπώρησε, έληξε τόσο καλά για εμένα. Ευχαριστώ», ακούγεται να λέει η ηθοποιός στο βίντεο, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να επαναλαμβάνει τα λόγια της.  

Στην προσπάθειά του να θυμίσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο τραγουδιστής έβαλε περούκα, μαύρα μεγάλα γυαλιά και άλλαξε τη φωνή του. 

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν ο Γιώργος Μαζωνάκης θέλησε να καυτηριάσει με διασκεδαστικό τρόπο το πολυσυζητημένο πλέον θέμα του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, για το οποίο έγινε πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα.

Στη λεζάντα της ανάρτησης γράφει: «Το τσιγάρο... πάντα επίκαιρο! Τώρα και τότε… στους κινηματογράφους από τις 32 του Φλεβάρη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq69vterm6a9)

Το τσιγάρο που «άναψε» ξανά τη συζήτηση για τον αντικαπνιστικό

Το θέμα του αντικαπνιστικού επανέφερε στον δημόσιο διάλογο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε μακροσκελή ανάρτησή του για τη μη εφαρμογή του νόμου, ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση.

Αφορμή υπήρξε φωτογραφία γνωστού ηθοποιού με το τσιγάρο στο χέρι σε νυχτερινό κέντρο ζωντανής μουσικής. Ωστόσο, οι πιο νέοι μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα stories φίλων τους για να δουν ότι το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης συμβαίνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν ένας από τους πρώτους που έφερε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019. Έχοντας φτάσει σχεδόν στο τέλος της τετραετίας, όπως παραδέχτηκε και ο κ. Πλεύρης, παρατηρείται μια εξασθένηση της εφαρμογής του κυρίως στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, ενώ εστιατόρια και καφετέριες έχουν καταφέρει να μείνουν άκαπνα ως επί των πλείστων.

Σημείο καμπής ήταν, κατά γενική ομολογία, η πανδημία και η λειτουργία της εστίασης με τους περιορισμούς του κορωνοϊού. Αφενός οι καταστηματάρχες έπρεπε να αναπληρώσουν τη χαμένη πελατεία, αφετέρου οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό «χαλάρωσαν» καθώς η εστίαση καλείτο να επιβάλει νέους κανόνες με πιστοποιητικά εμβολιασμού και όρια χωρητικότητας.

Η μερική και άτυπη αυτή αναστολή της εφαρμογής του νόμου φαίνεται από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί πλέον η γραμμή 1142 για τις καταγγελίες για παράνομο κάπνισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή στήθηκε μόνο για τους πρώτους μήνες της επιβολής του αντικαπνιστικού, μέχρι να ετοιμαστεί κατάλληλο σύστημα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην οποία εξάλλου το υπουργείο Υγείας διαβίβαζε τις καταγγελίες. Εντωμεταξύ, μπορεί κάποιος να κάνει καταγγελία μέσω gov.gr ή στην ιστοσελίδα της Αρχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ