Trending Now

Αγγλόφωνος παπαγάλος επέστρεψε σπίτι του... Ισπανόφωνος

Ο Νάιτζελ αγνοούνταν για τέσσερα χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνισή του, ο παπαγάλος Νάιτζελ επέστρεψε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, αλλά δεν είναι πια ο ίδιος. Πριν χαθεί μιλούσε αγγλικά με άψογη βρετανική προφορά και σήμερα συνεννοείται μόνο στα ισπανικά.

image

Όπως ανέφερε σε τοπικά μέσα ο ιδιοκτήτης του πτηνού, Ντάρεν Τσικ, τα ίχνη του αφρικανικού παπαγάλου χάθηκαν πριν από 4 χρόνια, χωρίς κανείς να έχει ιδέα πού μπορεί να έχει πάει. Πριν από λίγες ημέρες, ο Νάιτζελ έφτασε στα χέρια της κτηνιάτρου Τερέζα Μίκο, η οποία είχε δημοσιεύσει αγγελία, αναζητώντας ένα δικό της, παρόμοιο πτηνό, που επίσης είχε χαθεί.

Η κτηνίατρος έλεγξε το μικροτσίπ, που είχε τοποθετηθεί στον παπαγάλο, και διαπίστωσε ότι το πτηνό ανήκει στον Βρετανό Ντάρεν Τσικ, κάτοικο της πόλης Τόρανς, στην Καλιφόρνια. Σύντομα ο κ. Τσικ ενημερώθηκε ότι ο Νάιτζελ εντοπίστηκε, ωστόσο, δεν ήταν αυτή η μοναδική έκπληξη που τον περίμενε.Παρόλο που εξακριβώθηκε ότι όντως πρόκειται για τον δικό του, χαμένο παπαγάλο, ο κ. Τσικ έμεινε αποσβολωμένος όταν διαπίστωσε ότι ο Νάιτζελ είχε χάσει τη βρετανική του προφορά και πλέον μιλούσε… ισπανικά.

Επιπλέον, ο παπαγάλος δεν σταμάτησε να αναζητά κάποιον με το όνομα Λάρι. Παρά τη θεαματική αλλαγή, όσον αφορά τη γλώσσα που μιλάει, φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί στο παλιό του σπίτι, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. «Τα πηγαίνει περίφημα. Είναι περίεργο, ήμουν σίγουρος ότι είναι αυτός από την πρώτη στιγμή που τον είδα», δήλωσε περιχαρής ο Βρετανός ιδιοκτήτης του πτηνού στην εφημερίδα «Daily Breeze», την Κυριακή. Η κυρία Σπέλινγκ που πρώτη εντόπισε το πτηνό και το πήγε στην κτηνίατρο είπε ότι τον είδε στον κήπο να «τραγουδά και να μιλά ακατάπαυστα. Έλεγε ότι είναι από τον Παναμά και ρωτούσε συνέχεια στα ισπανικά ‘τι γίνεται;».