Trending Now

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία του Spotify, Playlist in a Bottle

Δημιουργήστε τη δική σας «χρονοκάψουλα» για το 2024 με τα αγαπημένα σας τραγούδια μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Spotify κυκλοφόρησε τη limited νέα λειτουργία του "Playlist in a Bottle"
© pexels / Tirachard Kumtanom

Playlist in a Bottle: Ο τρόπος λειτουργίας της νέας μουσικής χρονοκάψουλας που δημιούργησε το Spotify για τους χρήστες του.

Τα μουσικά κομμάτια που ακούμε σε κάθε φάση της ζωής μας συχνά αντικατοπτρίζουν τη διάθεσή μας. Όταν το “Shuffle” φέρνει στα ακουστικά μας ένα τραγούδι, με το οποίο κάποτε είχαμε «κολλήσει”» το συναίσθημα είναι μοναδικό. Στο άκουσμα του ήχου και των στίχων του τραγουδιού, επανέρχονται στο νου μας όλα όσα έχουν συνδεθεί με αυτό το τραγούδι.

Μπορεί τα “New Year Goals” να είναι μια διαδικασία λίγο βαρετή, άλλα η δυνατότητα να μπορούμε να καταλάβουμε πράγματα για τον εαυτό μας μέσα από τις μουσικές επιλογές της κάθε χρονιάς μας, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και η απήχηση της μουσικής αναδρομής “Spotify Wrapped” που δημιουργήθηκε για τους χρήστες της εφαρμογής στις αρχές του Δεκέμβρη. Με αφορμή την επιτυχία της προηγούμενης καμπάνιας, το Spotify κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Playlist in a Bottle. Απαντώντας σε μερικές προσωπικές ερωτήσεις, η λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει μια χρονοκάψουλα με τραγούδια που θα μπορεί να ακούσει σε ένα χρόνο από τώρα.

Ποιο είναι το τραγούδι με το οποίο έχετε μια κρυφή εμμονή; Ποιο τραγούδι θα πληρώνατε για να το ακούσετε ξανά για πρώτη φορά; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις θα καθορίσουν την τελική λίστα με τη δική σας μουσική χρονοκάψουλα. Χρειάζεται να απαντήσετε ειλικρινά τουλάχιστον σε τρεις από τις ερωτήσεις για να αποτυπωθεί η διάθεσή σας στην αρχή του 2023. Το Spotify θα κλειδώσει τη λίστα σας και θα τη ξεκλειδώσει σε έναν χρόνο, ώστε να τα δείτε και να καταλάβετε πόσο έχει αλλάξει το γούστο σας. Είναι πιθανό τα τραγούδια που θα βρείτε έναν χρόνο μετά μέσα στη μουσική σας κάψουλα να σας κάνουν να νιώσετε ένα συναίσθημα νοσταλγίας. Από την άλλη, ίσως ο συνδυασμός των ερωτήσεων με το τραγούδι που επιλεξατε να σας κάνει να «κριντζάρετε» λίγο. Ως τότε όμως, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να δημιουργήσετε τη δική σας μουσική κάψουλα, τοποθετώντας τη μάλιστα μέσα σε ένα εικονικό μπουκάλι, σε μια τσέπη τζιν ή σε μια άλλη από τις πρωτότυπες διαθέσιμες επιλογές.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας Playlist in a Bottle στο Spotify 

Για να ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή Spotify στο κινητό σας και ότι έχετε κάνει την τελευταία ενημέρωση. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα Playlist in a Bottle. Διαλέξτε το στοιχείο μέσα στο οποίο θέλετε να διατηρήσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας. Οι επιλογές είναι ένα μπουκάλι, μια τσέπη, ένα gum machine, ένα βαλιτσάκι κολατσιού ή ένα αρκουδάκι. 

Αφού επιλέξετε ένα στοιχείο, μπορείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε μέσα σε αυτό τα τραγούδια που θέλετε να αποθηκεύσετε. Για να σας βοηθήσει στη διαδικασία επιλογής, το Spotify θα σας ζητήσει να απαντήσετε σε κάποιες προσωπικές ερωτήσεις. Η απάντηση στις ερωτήσεις θα είναι πάντα ένα τραγούδι. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο τραγούδι για να απαντήσετε στην ερώτηση, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή “Random” και το Spotify θα επιλέξει ένα τραγούδι για εσάς. Η μηχανή αναζήτησης δίνει προτεραιότητα στα τραγούδια που έχετε αποθηκευμένα. Ακόμη, μπορείτε να προχωρήσετε και σε μια άλλη ερώτηση.

Το Spotify κυκλοφόρησε τη limited νέα λειτουργία του "Playlist in a Bottle"
© Unsplash / Mohammad Metri

Χρειάζεται να συγκεντρώσετε απαντήσεις τουλάχιστον τριών ερωτήσεων για να δημιουργηθεί η χρονοκάψουλα, αλλά μπορείτε να απαντήσετε και σε περισσότερες. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, πατήστε “I’m done”. Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ένα τελικό έλεγχο και να πραγματοποιήσετε τυχόν αλλαγές, ρίχνοντας μια ματιά στο σύνολο των απαντήσεων σας. Αν είστε σίγουροι, επιλέξτε “Lock in”. Η λίστα σας έχει σφραγιστεί. Από δω και πέρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε αρκετή υπομονή μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.

Στο τέλος το Spotify θα δημιουργήσει για εσάς μια καρτέλα, την οποία μπορείτε να μοιραστείτε στα social media, αποκαλύπτοντας στους φίλους σας ποιους καλλιτέχνες συμπεριλάβατε στο «μπουκάλι» σας. Η λειτουργία Playlist in a Bottle θα είναι διαθέσιμη έως τις 31 Ιανουαρίου τόσο για τους δωρεάν, όσο και για τους premium χρήστες του Spotify. Στις αρχές του Φεβρουαρίου, το Playlist in a Bottle θα εξαφανιστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ