Trending Now

Το παρατημένο σε έρημο ιδιωτικό τζετ του Έλβις βγαίνει σε δημοπρασία

To εσωτερικό είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο «Βασιλιάς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε δημοπρασία το αεροσκάφος του Έλβις Πρίσλεϊ!
© Μecum

Σε δημοπρασία το αεροσκάφος του Έλβις Πρίσλεϊ

Το ιδιωτικό τζετ Lockheed 1329 JetStar του Έλβις Πρίσλεϊ που περιμένει σκονισμένο στην έρημο του Νέου Μεξικού βγαίνει σε δημοπρασία στις αρχές Ιανουαρίου. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροσκάφος βγαίνει σε δημοπρασία. Το 2017 είχε βγει ξανά «στο σφυρί» αλλά τελευταία στιγμή αποσύρθηκε. 

Ο «βασιλιάς του rock 'n' roll» αγόρασε το ερυθρόλευκο JetStar το 1976 για 840.000 δολάρια, περίπου 4,4 εκατ. δολάρια σε σημερινή ισοτιμία. Το αεροπλάνο θεωρούνταν τότε ο τύπος του αεροσκάφους που προοριζόταν για διασημότητες και διευθύνοντες συμβούλους εταιριών. Ο Έλβις πούλησε το τζετ ένα χρόνο μετά την απόκτησή του, και το αεροσκάφος κατέληξε σε μια εταιρία της Σαουδικής Αραβίας. Τελικά, μεταφέρθηκε στο Roswell International Air Center του Νέου Μεξικού, όπου φυλάσσεται εδώ και δεκαετίες.

Το αεροσκάφος δεν είναι σε θέση να πετάξει, καθώς οι κινητήρες και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του πιλοτηρίου έχουν αφαιρεθεί και βανδαλιστεί. Το εσωτερικό του αεροσκάφους ήταν σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Elvis και έχει κόκκινα βελούδινα καθίσματα και κόκκινο χαλί.

Elvis Presley’s Jet Found Parked in the Desert

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ