Trending Now

Εταιρία κατασκεύασε παπούτσια για άλογα - Πόσο κοστίζουν

Ο σκοπός της δημιουργίας τους

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παπούτσι για άλογο από τη VisitLEX και τον Μάρκους Φλόιντ
Παπούτσι για άλογο από τη VisitLEX και τον Μάρκους Φλόιντ © CNN / VisitLEX

Παπούτσια για άλογα: Ο δημιουργός τους, οι ιπποδρομίες και το κόστος απόκτησής τους

Η αγορά των αθλητικών παπουτσιών αφορά πλέον και τα...άλογα. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει ένα ζευγάρι για άλογό του, δίνοντας κάτι περισσότερο από 1.000 δολάρια. 

Ο Μάρκους Φλόιντ , ένας καλλιτέχνης με έδρα το Κεντάκι, άρχισε να αναπτύσσει το καλαπόδι για ένα αθλητικό παπούτσι αλόγου ως μέρος μιας συνεργασίας με τη VisitLex, τη δημόσια υπηρεσία τουρισμού του Λέξινγκτον. Η VisitLex επικοινώνησε με τον Φλόιντ ενόψει του Breeder's Cup, μιας σειράς ιπποδρομιών που πραγματοποιούνται στο Λέξινγκτον στις 4 και 5 Νοεμβρίου. «Η πρωτοβουλία τους ήταν να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία Bluegrass, αλλά και το Κεντάκι συνολικά», εξήγησε στο CNN. Ο Φλόιντ είχε εμπειρία στον σχεδιασμό και την τροποποίηση παπουτσιών. 

Η κατασκευή κάθε σετ παπουτσιών διαρκεί έως και 17 ώρες, σύμφωνα με τον Φλόιντ. Ο Φλόιντ ξεκίνησε αγοράζοντας τα ίδια αθλητικά παπούτσια, έπειτα προσεκτικά άρχισε να αφαιρεί μέρη τους και τα συναρμολόγησε ξανά, φτιάχνοντας μία μπότα για άλογο. Προσπάθησε να διατηρήσει το σχέδιο ακριβές, προσαρμόζοντας παράλληλα το σχήμα του αστραγάλου και της οπλής ενός αλόγου.



Τα παπούτσι για άλογα της VisitLex θα δημοπρατηθούν στο Sneaker Ball, μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις στο κέντρο του Κεντάκι, στις 12 Νοεμβρίου. Στο μέλλον ο δημιουργός τους σχεδιάζει να δωρίσει το 10% όλων των εσόδων από την πώληση των παπουτσιών σε τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μέσω του Sneaker Ball. Όσοι επιθυμούν να βάλουν παπούτσια στα άλογά τους, μπορούν να κάνουν ειδική παραγγελία. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 1.200 δολάρια, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού.

Φυσικά, οι φωτογραφίες των παπουτσιών για άλογα έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ