Trending Now

«Οδηγώ Μercedes SLR και χαϊδεύω γυναίκες με μεγάλο μπούστο»: Η φράση που «έκαψε» αντιπρόεδρο της Apple (βίντεο)

Ποια ερώτηση του έγινε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Apple
Apple © Pixabay

Apple: Απέλυσε τον αντιπρόεδρο της για σεξιστικό σχόλιο. 

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple έχασε τη θέση του στην εταιρία έπειτα από την εμφάνισή του σε ένα TikTok βίντεο που έγινε viral, περιλαμβάνοντας σχόλια που θεωρήθηκαν προσβλητικά. Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο προμηθειών Τόνι Μπλέβινς, ο οποίος εμφανίστηκε σε ένα σύντομο βίντεο να βγαίνει από μια Mercedes-Benz αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων, με τον δημιουργό του βίντεο να τον ρωτά ποια είναι η δουλειά του. Το πρώην στέλεχος της Apple, λοιπόν, απάντησε χαρακτηριστικά: «Οδηγώ αγωνιστικά αυτοκίνητα, παίζω γκολφ και χαϊδεύω γυναίκες με μεγάλο μπούστο. Ωστόσο, παίρνω ρεπό τα Σαββατοκύριακα και στις μεγάλες γιορτές».

Ο δημιουργός του βίντεο Ντάνιελ Μακ έχει γίνει γνωστός για τις ερωτήσεις σε πλούσιους με φανταχτερά αυτοκίνητα σχετικά με το τι δουλειά κάνουν, αναφέρει το Fortune.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, το συγκεκριμένο βίντεο αποτέλεσε την αφορμή για εσωτερική έρευνα στην Apple, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η απομάκρυνση του στελέχους από την εταιρία. Το ρεπορτάζ τονίζει ότι εξόργισε ορισμένους υπαλλήλους, οι οποίοι θεώρησαν ότι τα σχόλια δεν ευθυγραμμίζονταν με τους στόχους της Apple για περισσότερη εκπροσώπηση και ενδυνάμωση των γυναικών.

Ο Mπλέβινς ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple και ως αντιπρόεδρος προμηθειών, η δουλειά του ήταν να συνεργάζεται με προμηθευτές και συνεργάτες της Apple. Ήταν μέλος της ομάδας που υπέγραψε συμφωνία με την Globalstar για τη δορυφορική λειτουργία iPhone 14 της Apple και έχει τη φήμη ότι διαπραγματεύεται επιθετικά με τους προμηθευτές της Apple για να μειώσει το κόστος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ