Trending Now

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Στο φως φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας «Η Αλίκη στο Ναυτικό»

Από το μακρινό 1960

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (δεξιά) κοιτά την Αλίκη Βουγιουκλάκη που του χαμογελά
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην «Αλίκη στο Ναυτικό» © Instagram / Lampros Konstantaras Actor

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Φωτογραφία από το παρασκήνιο των γυρισμάτων της «Αλίκης στο Ναυτικό»

Μία φωτογραφία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να ετοιμάζεται στα παρασκήνια των γυρισμάτων της ταινίας «Η Αλίκη στο Ναυτικό» βρίσκει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του ηθοποιού δημοσιεύτηκε στο Instagram, στον λογαριασμό που είναι αφιερωμένος στον φωτογράφο Κλεισθένη Δασκαλάκο.

Στη φωτογραφία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας φαίνεται να ποζάρει στην κάμερα, ντυμένος στα λευκά, με ένα τσιγάρο στο στόμα, ενώ βρίσκεται στο καμαρίνι του.

«Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στις 17 Νοεμβρίου του 1960 σε μια αδημοσίευτη φωτογραφία του Κλεισθένη από τα παρασκήνια των γυρισμάτων της ταινίας Η Άλίκη στο Ναυτικό που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 20 Φεβρουαρίου του 1961 κατακτώντας εισπρακτικά την πρώτη θέση ανάμεσα στις 58 ταινίες της σαιζόν με περισσότερα από διακόσιες δέκα τρεις χιλιάδες εισιτήρια. Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά τους θεατές με την αρχοντική και επιβλητική παρουσία του ερμηνεύοντας μοναδικά τον Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φίλμ της οποίας η παραγωγή ξεπέρασε το αστρονομικό για την εποχή ποσό των δύο εκατομμυρίων δραχμών και προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία αργότερα και στο Παρίσι με τον τίτλο “Η κόρη του Ναυάρχου», γράφει το Studio Κλεισθένης στην ανάρτησή του στο Instagram. 

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ο πατέρας της «Αλίκης στο Ναυτικό»

«Η Αλίκη στο ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου, γυρίστηκε το 1960 και έκανε πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου 1961, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Μάλιστα, ήταν η πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ, καθώς και της Αλίκης Βουγιουκλάκη και πρωταγωνιστεί η ίδια μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Σύμφωνα με την πλοκή, η Αλίκη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι κόρη του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Δημήτρη (Λάμπρος Κωνσταντάρας). Συναντάει τον δόκιμο Κώστα (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στον Πόρο και τον ερωτεύεται, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι δόκιμος. Δίνουν ραντεβού για να συναντηθούν, αλλά επειδή κανείς δεν τα καταφέρνει να έρθει (λόγω του πατέρα της Αλίκης και οι δύο) στέλνουν τους φίλους τους Σοφία (Καίτη Λαμπροπούλου) και Άλκη (Γιάννης Μαλούχος), αλλά οι φίλοι τους δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο, δεν καταφέρνουν να συναντηθούν και έτσι η Αλίκη και ο Κώστας νομίζουν ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ. Συναντιούνται όμως ξανά στον καλοκαιρινό χορό της Σχολής Δοκίμων, όπου ο ένας μαθαίνει ποιος είναι πραγματικά ο άλλος. Στη συνέχεια, η σχολή των δοκίμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο. Έτσι βγάζει τη βαλίτσα του πατέρα της από το αυτοκίνητο και καταφέρνει με αφορμή τη βαλίτσα να μπει στο πλοίο. Επισκέπτεται τον Κώστα στο πλοίο, όπου και εγκλωβίζεται με τη θέληση της, καθώς αυτό σαλπάρει. Αφού βγει από τη σωσίβια λέμβο όπου κρυβόταν, μεταμφιέζεται σε ναύτη για να μη γίνει αντιληπτή. Η παρουσία της Αλίκης στο πλοίο γίνεται πηγή αρκετών κωμικών γεγονότων με έναν ναύτη (Γιάννης Γκιωνάκης) για τον Άλκη και τα δύο φουστάνια και το καπέλο της Αλίκης. Στο τέλος, όμως, η Αλίκη παντρεύεται τον Κώστα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη - O Γλάρος (Τραγούδια Κινηματογράφου)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ