Trending Now

Γυναίκα έχει «αλλεργία στη βαρύτητα» και όλο το 24ωρο είναι στο κρεβάτι

Το σπάνιο σύνδρομο που ταλαιπωρεί πρώην στρατιωτικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεαρή με σπάνιο σύνδρομο έχει «αλλεργία στη βαρύτητα» και όλο το 24ωρο είναι στο κρεβάτι

ΗΠΑ: Γυναίκα με σπάνιο σύνδρομο έχει «αλλεργία στη βαρύτητα» και όλο το 24ωρο είναι στο κρεβάτι. 

Μια γυναίκα είναι σχεδόν όλο το 24ωρο ξαπλωμένη στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σταθεί όρθια για πάνω από τρία λεπτά συνεχόμενα, γιατί θα λιποθυμήσει, επειδή έχει «αλλεργία στη βαρύτητα», όπως ισχυρίζεται, αφού πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο.

Σύμφωνα με την nypost.com, η 28χρονη Lyndsi Johnson εργάζονταν ως μηχανικός στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όταν το 2015 άρχισε να εμφανίζει έντονο πόνο στην πλάτη και την κοιλιά, ενώ αντιμετώπισε και λιποθυμικά επεισόδια σε τακτική βάση.

«Ήταν πραγματικά τρομακτικό», είπε χαρακτηριστικά και έκτοτε ξεκίνησαν οι επισκέψεις στα νοσοκομεία, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι βίωνε «άγχος», λόγω του προγράμματος που ακολουθούσε, αναφέρει η NewYorkPost.

Τον Φεβρουάριο του 2022 διαγνώστηκε επίσημα με PoTS, δηλαδή το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, μια μη φυσιολογική αύξηση του καρδιακού ρυθμού που εμφανίζεται μετά από καθιστή ή όρθια στάση.

Έκτοτε, ξεκίνησε να λαμβάνει χάπια τρεις φορές την ημέρα για να μειωθούν τα λιποθυμικά επεισόδια και η ναυτία, ενώ περνάει σχεδόν όλη την ημέρα στο κρεβάτι. «Δεν μπορώ να σταθώ όρθια για περισσότερο από τρία λεπτά χωρίς να αισθάνομαι λιποθυμία και να νιώθω άρρωστη», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αισθάνομαι πολύ καλύτερα αν είμαι ξαπλωμένη. Είμαι όλη μέρα στο κρεβάτι».

«Είμαι αλλεργική στη βαρύτητα. Ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια», αναφέρει για την κατάσταση της υγείας της, καθώς έκτοτε η ζωή της έχει αλλάξει δραματικά.

@lyndsijohnson 3 months into this “migraine” and it’s still progressing #migraine #chiari #documentary ##bathroomupdate ##chronicillness ♬ original sound - Lyndsi Johnson


«Είναι πραγματικά εξουθενωτικό. Δεν μπορώ να κάνω δουλειές και ο Τζέιμς, ο σύζυγος μου, πρέπει να μαγειρέψει, να καθαρίσει και να με βοηθήσει να κάνω ντους και να πλυθώ. Έχω περάσει εβδομάδες χωρίς να βουρτσίσω τα δόντια μου γιατί νιώθω απαίσια», προσθέτει στη συνέχεια.

Πλέον, η ίδια στηρίζεται στην 24ωρη φροντίδα του συζύγου της, ενώ προσπαθεί να λάβει πτυχίο μουσικής και να βρει μια δουλειά, όπου θα εργάζεται εξ αποστάσεως και συγκεκριμένα από το κρεβάτι της.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ