Trending Now

Zεστό νερό με τον κουβά σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ζιμπάμπουε

Η διακοπή ρεύματος και το «τρολάρισμα» στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με τον κουβά το ζεστό νερό σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ζιμπάμπουε
Με τον κουβά το ζεστό νερό σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ζιμπάμπουε © Pixabay

Στη Ζιμπάμπουε πεντάστερο ξενοδοχείο έμεινε χωρίς ρεύμα για ημέρες και έδινε ζεστό νερό με τον κουβά σε πελάτες για να κάνουν μπάνιο.

«Αν χρειάζεστε ζεστό νερό, θα σας φέρουμε έναν κουβά». Η ανακοίνωση αυτή, προς τους πελάτες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Χαράρε, την πρωτεύουσα στη Ζιμπάμπουε, έγινε viral στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ζιμπάμπουε εδώ και 20 χρόνια έχει βυθιστεί σε μια ατελείωτη οικονομική κρίση, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Meikles, ένας θεσμός για την πρωτεύουσα, υποφέρει όπως και η υπόλοιπη χώρα από έλλειψη νερού και ηλεκτρικού. Τα τρόφιμα, η βενζίνη, τα είδη πρώτης ανάγκης, όλα λείπουν σε αυτήν τη χώρα όπου ο πληθωρισμός καλπάζει.

Στην ανακοίνωσή του προς τους πελάτες, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Τινάσε Μουντζόμα ανέφερε ότι εδώ και πολλές ημέρες το Meikles λειτουργεί χάρη σε μια γεννήτρια. Δεν υπάρχει κλιματισμός στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους και «αν χρειάζεστε ζεστό νερό για να πλυθείτε, παρακαλώ επικοινωνήστε με την υπηρεσία συντήρησης και θα σας φέρουμε έναν κουβά» διευκρίνισε ο διευθυντής.

Η βλάβη, λόγω της οποίας διεκόπη η ηλεκτροδότηση, αποκαταστάθηκε σήμερα Τετάρτη (15/6). Στο μεταξύ όμως η ανακοίνωση του διευθυντή είχε κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο, μαζί με φωτογραφίες πελατών που προσπαθούσαν να πλυθούν με το νερό από τον κουβά. Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι «ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, σε χώρα όπου οι διακοπές στο νερό και το ηλεκτρικό είναι ενδημικό φαινόμενο, θα έπρεπε να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Το Meikles είναι ένα από τα γνωστότερα ξενοδοχεία της Ζιμπάμπουε και υποδέχεται συχνά επιχειρηματίες, εργαζόμενους διεθνών οργανισμών και τουρίστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ