Trending Now

Παίκτης ΜasterChef 6: Στη Βενεζουέλα τρώγαμε με το δελτίο

«Για να πάρεις φαγητό περίμενες μια φορά την εβδομάδα που θα ερχόταν μια νταλίκα με ρύζι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαστερ σεφ 6
MasterChef 2022 © Star/screenshot

Ένας από τους χθεσινούς παίκτες του MasterChef 6 ο κύριος Παναγιώτης ήρθε πριν λίγα μόλις χρόνια από τη Βενεζουέλα και αναφέρθηκε στην ζωή εκεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιώτης, γεννήθηκε στη Βραζιλία από Έλληνες μετανάστες γονείς. Ο πατέρας του έφυγε κάποια στιγμή από τη ζωή, η μητέρα του με την αδελφή του επέστρεψαν στην Ελλάδα, εκείνος και ο αδελφός του έμειναν στη Βενεζουέλα. Παντρεύτηκε και έκανε ένα παιδί, το οποίο μεγάλωσε εκεί έως το 2018 όταν και λόγω της κρίσης αναγκάστηκαν οικογενειακώς να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν διηγήθηκε την σκληρή ζωή στη Βενεζουέλα με τις εικόνες των ανθρώπων να στήνονται στις ουρές για φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα, καθώς η χώρα βυθιζόταν σε μια βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, υπό το καθεστώς Μαδούρο.

«Από τη Βενεζουέλα έφυγα το 2018, που ήταν αυτή η μεγάλη καταστροφή, η οικονομική και εκεί ήρθα, να σκεφτείτε τι άσχημη είναι η ζωή που ήρθα με δανεικά τα εισιτήρια. Η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα... ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Δεν υπήρχε βενζίνη, δεν υπήρχαν φάρμακα, για να πάρεις φαγητό περίμενες μια φορά την εβδομάδα που θα ερχοταν μια νταλίκα με ρύζι και έπρεπε να κάτσεις σε μια ουρά 1.000 ατόμων για να πάρεις τρία κιλά ρύζι που σου έδιναν και το οποίο αντιστοιχούσε για ένα μήνα. Και εκεί αναγκαστήκαμε με τόσα τόσα προβλήματα να έρθουμε εδώ για μια καλύτερη ζωή για το γιο μου. Προσπαθούσα να δείξω στον γιο μου και στη γυναίκα μου ότι εδώ στην Ελλάδα είναι ωραία και εκεί που μου ράγισε την καρδιά ήταν όταν ο γιος μου, μού είπε «θέλω τη ζωή που είχα πριν» και άντε να πεις τώρα σε ένα παιδί ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε, ότι προσπάθησε να κάνεις υπομονή και να του εξηγήσεις ότι ήρθαμε για το καλό σου. 64 βιογραφικά έδωσα σε 4 ημέρες και έτρωγα πόρτα λόγω ηλικίας. Ξεκινώ από την αρχή και από εκεί που ήμουν διευθυντής στο δικό μου μαγαζί, τώρα έχω γίνει υπάλληλος. Στο Master Chef δήλωσα συμμετοχή για τα λεφτά. Οταν είσαι επιχειρηματίας και η ζωή δίνει μια τούμπα και σε κατεβάζει από αυτό το σύννεφο που είσαι το οκ, πέφτεις πολύ άσχημα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ