Trending Now

Το SNL και η Billie Eilish τρολάρουν τις εορταστικές διαφημίσεις

Lonely Christmas - SNL: Τέσσερα λεπτά και 18 δευτερόλεπτα μεγάλου γέλιου

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lonely Christmas - SNL

Το SNL και η Billie Eilish τρολάρουν τις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις σε ένα ξεκαρδιστικό σκετς με τίτλο Lonely Christmas Ad.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μια καλοσυνάτη νεαρή αποφασίζει να καλέσει στο εορταστικό γεύμα της οικογένειάς της τη μοναχική γιαγιούλα του απέναντι διαμερίσματος. Η καλή πράξη της ημέρας, τα Χριστούγεννα κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος, και μπλα μπλα μπλα. Όμως λίγο λίγο, η γλυκύτατη, θλιμμένη, μοναχική γειτόνισσα αποδεικνύεται ένα τεράστιο σε «χωρητικότητα» μίσους, ρατσισμού και σκοτεινών μυστικών πλάσμα.

«Να τιμάς την οικογένειά σου» συμβουλεύει η γιαγιά το κοριτσάκι. Και συνεχίζει: «Γιατί οι δικοί μου είναι νεκροί. Νεκροί για μένα τουλάχιστον. Ψήφισαν γυναίκα για πρόεδρο. Αίσχος!». Η γεμάτη καλές προθέσεις και διαπνεόμενη από το πνεύμα της γιορτής νεαρή μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή! Υπάρχει όμως επιστροφή;

Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του Saturday Night Live είναι ένα καλά ενορχηστρωμένο και ξεκαρδιστικό τρολάρισμα τόσο των διαφημίσεων της εποχής όσο και χριστουγεννιάτικων ταινιών που έγραψαν ιστορία. Τα αστεία πέφτουν κατά ριπάς και σε κρεσέντο, η «αγωνία» και η σάτιρα κορυφώνεται από ατάκα σε ατάκα.

Ως σάουντρακ ακούγεται το «Please, Please, Please, Let Me Get What I Want» των Smiths αλλά σε γλυκερή διασκευή της Slow Moving Millie, που είχε χρησιμοποιηθεί στη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του πολυκαταστήματος John Lewis το 2011 και έγραψε ιστορία. Όπως άλλωστε όλες οι χριστουγεννιάτικες καμπάνιες του John Lewis, που κάθε χρόνο αποτελούν γεγονός.

To SNL αποτίει φόρο τιμής σε πολλά. Η επικοινωνία της αθώας παιδούλας και της γιαγιάς μέσα από καρτέλες παραπέμπει σαφέστατα στο Love Actually, το παράθυρο και οι αποκαλύψεις του θυμίζουν τον χιτσκοκικό Σιωπηλό Μάρτυρα, η «συντροφιά» της γιαγιάς φέρνει σε Φρανκενστάιν, η όλη ατμόσφαιρα σε Psycho. Πρωταγωνιστούν η Billie Eilish, καλεσμένη της εκπομπής, και η Κέιτ ΜακΚίνον, που επέστρεψε στο επιτέλειο για να βάλει την πινελιά της στο απόλυτο χιουμοριστικό σκετς.

Το σκετς κλείνει με ένα κοινωνικό μήνυμα, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ναι, οι γιορτές μας φέρνουν πιο κοντά, είναι όμως ασφαλές; Μήπως να γνωρίσεις τον γείτονά σου πριν τον προσκαλέσεις για φαγητό;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ