Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 491

Τι είναι το μαύρο φύλο, ρε παιδιά;

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 491
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72799-161716.jpg

Αγαπητή Μυρτώ, περιττό να σου πω ότι γελάω πολλάκις με τη στήλη σου και μου φτιάχνεις τη μέρα (και τη νύχτα –ανάλογα με το πότε τη διαβάζω–, αλλά αρκετά με τις άχρηστες λεπτομέρειες). Θα μπω στο θέμα αμέσως: Ζω Νέα Υόρκη εδώ και κάποια χρόνια –δεν θ’ αρχίσω τις γνωστές αηδίες τύπου ζω στην πόλη των «σινγκλς» γι’ αυτό είμαι στο ίδιο σημείο εδώ και 5 χρόνια (συναισθηματικά ακίνητη εννοώ), μάλλον και στην Αθήνα το ίδιο θα ήμουν, σε κώμα. Το θέμα μου είναι το εξής: γκομενικά, έχω αρχίσει να ερωτεύομαι έναν Σκανδιναβό που ζει στη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στο Όσλο της Νορβηγίας (σημειωτέον, όπως προανέφερα ζω στη Νέα Υόρκη) όπου τον γνώρισα στο «οκέι κιούπιντ» (αγγλιστί OkCupid) και αλληλογραφούμε μανιωδώς για πολιτικο-αντιστασιακά ζητήματα (!).

Αυτή η σχέση είναι σοβαρή για δύο λόγους: 

1. Επειδή είναι μακρόχρονη (μιλάμε εδώ και μία ολόκληρη εβδομάδα), και 

2. Επειδή ο Ζακ (έτσι λένε το σοσιαλιστή Νορβηγό) ζει στο Όσλο και όχι εδώ για να μου ζαλίζει τα αρχ….(μπιπ), με συγχωρείς τα ούμπαλα ήθελα να πω.

Και η ερώτηση είναι η εξής: θα γίνω ποτέ καλά να αφήσω το φόβο για τη δέσμευση ή θα συνεχίσω να σου γράφω μαλακίες; 

Σ’ ευχαριστώ, Κορίνα

Δεν ξέρω, αλλά το εύχομαι ολόψυχα. Αυτός ο σοσιαλιστής Νορβηγός, έτσι όπως τον περιγράφετε (με αυτές τις δυο συγκεκριμένες λέξεις), έχει όλα τα καλά του Θεού. Απομένει να είναι και ορφανός για να πούμε ότι έχουμε μπροστά μας τον τέλειο άντρα.


Είμαι ο Π., είμαι 20 χρονών, σπουδάζω αυτό που πάντα ήθελα με τις όποιες δυσκολίες, οικονομικές και μη, τα καλοκαίρια δουλεύω πάνω στο αντικείμενό μου και με οικονομικές απολαβές, είμαι bisexual και περήφανος γι’ αυτό. Είμαι περήφανος για μένα και για ό,τι έχω κάνει, τα γούστα μου αλλά και τις επιλογές μου. Αλλά ο πατέρας μου δεν με αποδέχεται, και δεν ξέρει καν ότι είμαι bisexual. Δεν θέλω να είμαι μια υποχρέωση, πάντα προσπαθούσα να μην είμαι και γι’ αυτό δουλεύω κάθε καλοκαίρι από τα 13. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει για εκείνον. Δεν με ενοχλεί που ο πατέρας μου δεν με θέλει, αλλά το ότι είμαι ένα βάρος και μια μόνιμη υποχρέωση για εκείνον. Δεν είναι μόνο ότι το βλέπω και το νιώθω, αλλά το λέει και ξεκάθαρα. Είπα ότι πρέπει να κάνω υπομονή κι όσο πάει, αλλά δεν έχω πού να τα πω γιατί εγώ δεν θέλω να τον εκθέσω. Όχι για τα μάτια του κόσμου αλλά γιατί ξέρω πώς είναι να αισθάνεσαι άσχημα μπροστά σε άλλους εξαιτίας του κι εγώ δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ αυτό. Μυρτώ μου, τι να κάνω για να μην έχω αυτό το βάρος πάνω μου; ΤΙ; Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για το χρόνο σου κι ας μη μου απαντήσεις. :)

Η επιθυμία του ενός δεν αρκεί για τη θέληση και των δύο. Ό,τι νιώθει κι ό,τι νομίζει ο καθένας δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτό που σίγουρα μπορούμε είναι να πάρουμε αποστάσεις ασφαλείας. Το έχουμε ανάγκη για να αναπνεύσουμε και να επιζήσουμε. Γιατί λοιπόν να κάνετε υπομονή αφού δουλεύετε και πληρώνεστε; Γιατί να διαιωνίζετε ένα μοτίβο που σας πληγώνει πολύ; Ο δρόμος είναι μπροστά κι εσείς είστε μόλις 20. Αρχίστε να ψάχνετε την εκδοχή της συγκατοίκησης με φίλο, φίλη ή φίλους. Όλα αλλάζουν μέσα κι έξω, όταν τραβάμε την κουρτίνα της μικρής οικογενειακής κοινωνίας και βηματίζουμε προς την αληθινή, μεγάλη θάλασσα.

Υ.Γ. Και κάτι για τις ενοχές σας: όσο βάρος είστε εσείς για τον μπαμπά σας, άλλο τόσο είναι κι εκείνος για σας – μη σας πω και παραπάνω. Κοινώς, το συναισθηματικό βάρος, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν τελειώνει ποτέ. Το άλλο, που αφορά πρακτικά ζητήματα, ναι.


Αγαπημένη μου, Μυρτώ. Αν κάποιος άνθρωπος είναι λάτρης του μαύρου φύλου αυτός είμαι σίγουρα εγώ. Αρκετές φορές έχω συμμετάσχει σε «σκοτεινές» ερωτικές ιστορίες με πολύ πάθος, αλλά αυτή τη φορά την έχω πατήσει για τα καλά. Πρόκειται για έναν εντελώς επιφανειακό-πλατωνικό έρωτα, καθώς δεν έχουμε μιλήσει ποτέ. Τον έχω δει στο φβ και τον ακολούθησα την περασμένη εβδομάδα στο μαγαζί που δουλεύει ως dj. Τον θέλω πολύ. Είναι κούκλος, αλλά μαζί με εμένα τον θέλουν και άλλες 200 γκόμενες. Πώς να τον προσεγγίσω, ενώ κάθε μέρα του την πέφτουν τρελά μωρά; Πώς να του τραβήξω το ενδιαφέρον...; Βρες μου μια λύση, ρε φιλενάδα, γιατί αλλιώς με βλέπω να με συλλαμβάνουν για υπέρβαση του ορίου των like στο φβ. Δεν νομίζεις και εσύ πως πρέπει να βρω έναν τρόπο που να ταιριάζει λίγο περισσότερο στην ηλικία μου; Χααχαχχα, βοήθειαααα... 

Υ.Γ Στο φβ αναφέρει πως είναι σε σχέση, αλλά δεν το πιστεύω... αχχαχαχαχα

Με αγάπη και αφοσίωση, η μαυρολάτρης

Τι είναι το μαύρο φύλο, ρε παιδιά;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ