Trending Now

CDC: Τι πρέπει να κάνουμε όταν ξεσπάσει πανδημία ζόμπι

Το επίσημο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ μας συμβουλεύει τι πρέπει να έχουμε μαζί μας σε περίπτωση που έρθουν ζόμπι.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zombie
© Cottonbro I Pexels

Όλα τα απαραίτητα που χρειάζεστε σε περίπτωση πανδημίας ζόμπι σύμφωνα με επίσημο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Είναι από αυτά τα ερωτήματα που μας ακολουθούν την εποχή της πανδημίας και του κορωνοϊού. «Τι άλλο να περιμένουμε; Ακρίδες; Εξωγήινους; Ζόμπι;» Το τελευταίο ενδεχόμενο φαίνεται ότι δεν το έχουν αποκλείσει κάποιοι, πόσο μάλλον αν μιλάμε για το CDC, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ο επίσημος αμερικανικός οργανισμός, μέσα από το χιούμορ και την κυκλοφορία ενός βιβλίου κόμικ με τίτλο «Preparedness 101: Zombie Pandemic», μας συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί τελικά να μην έρθουν αιμοδιψή ζόμπι, αν και ποτέ δεν ξέρεις, αλλά ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποιο σεισμό, πλημμύρα, τυφώνα, πυρκαγιά ή πανδημία. H πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο σκληρή από μία ταινία τρόμου. Οι ασθενείς που παλεύουν καθημερινά με τον κορωνοϊό δεν πρέπει να στιγματιστούν ή να συσχετίσουμε την σημερινή πανδημία που βιώνουμε με τις φανταστικές πανδημίες ζόμπι των ταινιών. Τα ζόμπι είναι αποκυήματα της φαντασίας και τίποτα περισσότερο.

Zombie
© Serj Sakharovskiy I Unsplash


Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και μέσα από ένα χιουμοριστικό άρθρο του Forbes, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να έχουμε μαζί μας τα παρακάτω:


Νερό
Αποθήκευσε τουλάχιστον ένα γαλόνι νερό την ημέρα (περίπου 3.8 λίτρα) για την περίοδο που ίσως σε βρει παγιδευμένο και σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον για τρεις μέρες, αν και οι προμήθειες για δύο ολόκληρες βδομάδες είναι ακόμα καλύτερα. Φυσικά, μία «αποκάλυψη των ζόμπι» θα διαρκέσει πολύ περισσότερο αλλά το να αποθηκεύσεις 1000 γαλόνια δεν είναι τόσο εύκολο.

Φαγητό
Αυτά πρέπει να είναι μη ευπαθή προϊόντα αλλιώς θα απογοητευθείς όταν τα χρειαστείς. Το φαγητό να καλύπτει πολλές διατροφικές ομάδες και να είναι όσο πιο υγιεινό γίνεται. Αν τρως μόνο ζαχαρωτά, αυτό ίσως σου δημιουργήσει προβλήματα.

Φάρμακα
Συνταγογραφούμενα ή μη. Σημειώστε πως ένα απόθεμα από Viagra και μόνο δεν θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της «αποκάλυψης των ζόμπι».

Εργαλεία και προμήθειες
Tο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ προτείνει να έχεις αντικείμενα όπως ένα μαχαίρι-πολυεργαλείο, μία κολλητική ταινία και ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία. Ένα smartphone μπορεί να μην είναι χρήσιμο όταν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και το internet δεν λειτουργούν. Να έχετε στο νου σας ότι τα ραδιόφωνα με μπαταρία δεν μπορούν να βγάλουν σέλφι φωτογραφίες.

Επίσης
Σαπούνια, πετσέτες, οικιακή χλωρίνη, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, φακοί, διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης, χάρτες της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ