Trending Now

Νομίζεις ότι τους ξέρεις; Το anti-bullying βίντεο του Be You

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας: Τα τρία «Α» που πρέπει να τηρούμε

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με μαύρα ρούχα σε σποτ εναντίον του bullying

Το σποτ εναντίον του bullying «Νομίζεις ότι τους ξέρεις;» από την Be You με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου

Έχει στόχο τη θετική επίδραση στη μαθητική συμπεριφορά και προσωπικότητα, στο πλαίσιο της ελληνικής παιδείας, και καλεί τους μαθητές να πιστεύουν στον εαυτό τους, να έχουν αυτοπεποίθηση, να αγνοούν τα αρνητικά σχόλια και να ακολουθούν τον στόχο τους, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς βία και φόβο.

Το «Be You» κίνημα, μία προέκταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΙΑΣΙΣ, προσπαθεί να αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια τη σχολική βία και το bullying, παρατηρώντας ότι σε περιόδους κρίσης, η βία και ο ρατσισμός ανθούν και αυτό για τα παιδιά μπορεί να αποβεί τραυματικό. Κοινωνική απομόνωση, εκφοβισμός στο διαδίκτυο και το σχολικό περιβάλλον, σκληρότητα, περιθωριοποίηση, σωματικά και ψυχικά τραύματα, είναι φαινόμενα που πρέπει να καταπολεμηθούν με την υπεράσπιση της δύναμης του δικαίου και των πιο αδυνάτων.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, ένα νέο βίντεο, σύντομο, εύληπτο και to the point, μας ρωτά: Νομίζεις ότι τους ξέρεις; Βιάστηκες να κρίνεις και κάνεις bullying δίχως να γνωρίζεις την πραγματικότητα του καθενός που κρύβεται από πίσω.

Η εθελοντική δράση «Be You» Ελλάδος, αποτελεί καρπό ευαισθητοποίησης νέων κατά του σχολικού εκφοβισμού στα ελληνικά σχολεία, με υπεύθυνο τον Τζιμ Βαρούνη. Οφείλουμε να τηρούμε τα τρία «Α»: Aναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο, εξηγούν και σε καλούν να κάνεις το ίδιο. Δες το βίντεο και άκουσε την εξομολόγηση του Τζιμ Βαρούνη για τα δικά του τραυματικά βιώματα ως θύμα bullying στα podcast της ATHENS VOICE.

Νομίζεις ότι τους ξέρεις? | Anti bullying #BeYou

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ