Trending Now

Ολλανδία: Κατάσχουν σάντουιτς από Βρετανούς λόγω Brexit

Έλεγχοι στο κολατσιό από τελωνειακούς - Οι αυστηροί κανόνες για την εισαγωγή κρέατος και λαχανικών από χώρες εκτός ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάντουιτς
Σάντουιτς © Pixabay

Τελωνειακοί στην Ολλανδία κατάσχουν σάντουιτς από Βρετανούς, λόγω Brexit, εφόσον περιέχουν κρέας, λαχανικά και ψάρι.

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται από τις αρχές του 2021 στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στα τελωνεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Guardian, τελωνειακοί υπάλληλοι κατάσχουν σάντουιτς από Βρετανούς ταξιδιώτες ή εργαζόμενους, λόγω Brexit.

Στην Ολλανδία ισχύουν αυστηροί κανόνες για την εισαγωγή τροφίμων, όπως κρέας, ψάρι, λαχανικά και φρούτα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες δεν αλλάζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα υπάλληλοι στα τελωνεία να κατάσχουν σάντουιτς που περιέχουν ζαμπόν, κοτόπουλο ή ψάρι, ενώ το ίδιο ισχύει και για κονσέρβες με σαρδέλες.

«Έχετε κάτι σε κρέας σε όλο αυτό το ψωμί;», η ερώτηση από τον τελωνειακό υπάλληλο σε άνδρα που φθάνει στο λιμάνι «Hook of Holland» στη Ολλανδία και κρατά ένα σάντουιτς, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. «Ναι; Οκ, τότε κατάσχονται όλα, λυπάμαι. Καλώς ήρθατε στο Brexit, κύριε» αναφέρει ο τελωνειακός στον έκπληκτο άνδρα, ο οποίος ρωτά αν μπορεί να πάρει το κρέας και να αφήσει το ψωμί.

Οι έλεγχοι στα τελωνεία είναι σαρωτικοί, καθώς οι ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι πολλοί λόγω των περιορισμών που ισχύουν από τις αρχές του 2021 εξαιτίας της μετάλλαξης του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένοι τελωνειακοί, πάντως, δεν αποκλείουν να υπάρξουν εντάσεις, όταν οι περιορισμοί σταματήσουν και οι αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι πολύ περισσότερες.

«Αν χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, σίγουρα θα δούμε να αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών και αυτό μπορεί άνετα να οδηγήσει σε μεγαλύτερο εκνευρισμό» εκτίμησε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ομάδας των τελωνειακών υπαλλήλων στο λιμάνι «Hook of Holland» Ρίεν ντε Ράουτερ.

'Welcome to Brexit': Dutch police confiscate sandwiches at border

Κατάσχονται σάντουιτς λόγω Brexit στην Ολλανδία - Ποιες άλλες απαγορεύσεις ισχύουν για τους ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία

Τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ολλανδία είναι πολύ αυστηρά για όσους προέρχονται από κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λόγω του Brexit, τα μέτρα αυτά αφορούν πλέον και όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αρχές στην Ολλανδία διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την είσοδο σε όσους φθάνουν από κράτη εκτός Ευρώπης -και όχι μόνο στο σάντουιτς που κουβαλούν μαζί τους. Προβλέπονται, πάντως, εξαιρέσεις για τα ταξίδια που πραγματοποιούνται για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Σάντουιτς με λαχανικά και κρέας - Κατάσχονται στην Ολλανδία λόγω Brexit (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σάντουιτς με λαχανικά και κρέας - Κατάσχονται στην Ολλανδία λόγω Brexit (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

«Από την 1η Ιανουαρίου σε πάνω από 80 Βρετανούς απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ολλανδία, κυρίως στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ» δήλωσε ο Μάικ Χόφμαν, εκπρόσωπος της ολλανδικής στρατιωτικής αστυνομίας. Και ανέφερε με νόημα: «Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Δεν φαίνεται οι να έχουν καταλάβει όλοι τι πραγματικά σημαίνει το Brexit. Ελπίζουμε ότι θα το εμπεδώσουν».

Οι εικόνες από τα τελωνεία στην Ολλανδία όπου τελωνειακοί κατάσχουν σάντουιτς, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, από Βρετανούς, λόγω Brexit, κάνουν τον γύρο των social media.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ